Like ons!
Viviani rondt het af in de sprint na chaotische finale in de EuroEyes Cyclassics

Algemeen nieuws

Viviani rondt het af in de sprint na chaotische finale in de EuroEyes Cyclassics

De EuroEyes Cyclassics van Hamburg is gewonnen door Elia Viviani. De Italiaanse kampioen nam in de sprint van een kleine groep de maat van Arnaud Démare. Zodoende voegde hij weer een zege toe aan het toch al briljant Quick-Step Floors-seizoen.

De wedstrijd kende een heel traditioneel koersverloop. Al vroeg reed er een groepje vluchters weg. De vijf luisterden naar de namen Ivan Garcia Cortina, Alessandro de Marchi, Winner Anacona, Kamil Gradek en Evgeny Shalunov en hun voorsprong werd goed gecontroleerd door het peloton.

Vlak voor de laatste omloop van de Waseberg werden ze uiteindelijk gegrepen. Op de klim ging de koers dan eindelijk open. Een groep van elf - met daarbij Danny van Poppel, Alexander Kristoff, Tiesj Benoot en Jurgen Roelandts - reed weg en pakte een seconde of twintig, waarna het peloton langzaam aan de achterstand begon te knagen.

Uiteindelijk werden ze haast volgens traditie op een goede vier kilometer van de meet ingerekend. Een val op een paar kilometer zorgde ervoor dat onder andere Pascal Ackermann niet mee zou sprinten. Er bleven weinig renners over, maar Viviani zat er nog wel bij. Hij sprintte overtuigend naar de winst.

Top 10:

1. Elia Viviani
2. Arnaud Démare
3. Alexander Kristoff
4. John Degenkolb
5. Matteo Trentin
6. Giacomo Nizzolo
7. Sacha Modolo
8. Nikias Arndt
9. Niccolo Bonifazio
10. Peter Sagan 

(Foto: Quick-Step Floors / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven