Like ons!
Baugnies zegeviert in GP Zottegem, sterke race Gerts niet beloond met podium

Algemeen nieuws

Baugnies zegeviert in GP Zottegem, sterke race Gerts niet beloond met podium

Jerome Baugnies heeft de GP Zottegem op zijn naam geschreven. De renner van Wanty - Groupe Gobert was zijn medevluchters in de slotkilometer te slim af. Floris Gerts reed een hele sterke race en eindigde net als Huub Duyn en Jeroem Meijers in de top 10.

Een echte aanval van een vluchtersgroep kwam er nooit. Lang bleef het peloton bij elkaar met steeds kleine aanvalletje. Uiteindelijk reed er met nog maar 80 kilometer te gaan een grote groep van 24 man weg. Deze bleek al snel te groot voor het peloton om te controleren, waarna de vluchters dus om de zege mochten gaan strijden.

Lasse Norman Hansen kwam sterk voor de dag, toen de koers vooraan uiteen spatte. De Deen kreeg uiteindelijk de steun van de Belgen Jerome Baugnies en Aime De Gendt en niet veel later wisten ook Floris Gerts, Kevin Ista en Pawel Bernas aan te sluiten.

Hansen had weinig zin in het gezelschap en trok opnieuw ten aanval. Alleen Baugnies en De Gendt wisten hem te achterhalen, waarna de drie het moesten gaan uitvechten om de zege. Baugnies bleek de sterkste in van de drietal in het sprint.

Uitslag GP Zottegem

1. Jerome Baugnies
2. Aime De Gendt
3. Lasse Norman Hansen
4. Floris Gerts
5. Kevin Ista
6. Pawel Bernas
7. Kevin Deltombe
8. Huub Duyn
9. Jeroen Meijers
10. Jonas Koch

(foto: social media Wanty-Groupe Gobert)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven