Like ons!
Groenewegen heeft weer succes en wint Veenendaal-Veenendaal Classic

Algemeen nieuws

Groenewegen heeft weer succes en wint Veenendaal-Veenendaal Classic

Dylan Groenewegen heeft zich gerevancheerd voor het uitblijven van succes in de BinckBank Tour. De Veenendaal-Veenendaal Classic was een prooi voor de Nederlander, die in de massasprint oppermachtig was.

Conor Dunne, Piotr Havik, Ivar Slik en Jaap Kooijman zaten in de vroege vlucht van de dag, maar dit kwartet werd binnen schootsafstand gehouden. Op 35 kilometer van de streep werden ze ingehaald en toen werd snel een nieuwe, grote kopgroep gevormd met onder meer Gijs Van Hoecke, Taco van der Hoorn en Jan-Willem van Schip. Deze werd echter alweer snel teruggegrepen en was het tijd voor verschillende aanvallen.

Zo'n aanval kwam van Daan Hoole, Aqua Blue Sport, maar die kreeg weinig ruimte. Ploeggenoot Michel Kreder en Dimitri Peyskens waren de volgenden die het probeerden. Ze mochten lang wegblijven, maar werden op twee kilometer van de meet dan toch teruggepakt. Toen werd de trein van Groenewegen in stelling gebracht en maakte hij het af met een sterke sprint. (Foto: Quick-Step Floors / Getty Images)

Uitslag Veenendaal-Veenendaal Classic 2018

1. Dylan Groenewegen
2. Wouter Wippert
3. Sondre Holst Enger
4. Bas van der Kooij
5. Edward Planckaert
6. Sebastian Lander
7. Asbjorn Kragh Andersen
8. Jason van Dalen
9. Frantisek Sisr
10. Kenneth van Rooy

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven