Like ons!
Sterke Naesen wint kletsnatte Bretagne Classic voor Valgren en Wellens

Algemeen nieuws

Sterke Naesen wint kletsnatte Bretagne Classic voor Valgren en Wellens

De Bretagne Classic - Ouest-France is gewonnen door Oliver Naesen. De Belg - die hier in 2016 ook al de sterkste was - bleek in een kopgroep van drie over de beste benen te beschikken. Michael Valgren werd tweede, Tim Wellens eindigde op drie.

Een groep van zeven met daarbij Koen Bouwman reed al vroeg in de wedstrijd weg uit het peloton en pakte al snel een minuut of vier. Maksim Belkov, Maxime Bouet, Mauro Finetto, Paul Ourselin, Alex Turrin en Arnaud Gérard waren zijn medevluchters.

Toen het weer verslechterde en het parcours deels onverhard werd, ging het hard met de voorsprong. Vooral toen Tim Wellens en Zdenek Stybar versnelden. Niet veel later werden de vluchters door de voorwacht van het uiteengeslagen peloton gegrepen. Daarin zaten ook Michael Valgren, Pascal Eenkhoorn, Nikias Arndt, Michael Matthews en Oliver Naesen. Bouwman kon nog even aanhaken, maar moest al snel - net zoals de meeste vluchters - lossen.

Achter de leiders menden Vital-Concept en Bahrain Merida het peloton, maar de voorsprong kregen ze eigenlijk amper onder de minuut. Op zo'n twintig kilometer van de streep spatte de kopgroep uiteen. Naesen, Valgren en Wellens bleven met zijn drieën over als de sterksten. Ze bouwden snel hun voorsprong uit. In de laatste kilometers besloten de Belgen duidelijk om een spelletje met de Deen. Wellens bleek niet goed genoeg en hielp zo zijn landgenoot aan de zege.

Uitslag Bretagne Classic:

1. Oliver Naesen
2. Michael Valgren
3. Tim Wellens +0.03
4. Michael Matthews +1.13
5. Ruben Guerreiro
6. Zdenek Stybar
7. Oliver Le Gac +1.15
8. Valentin Madouas +1.17
9. Benoît Cosnefroy +1.18
10. Fabio Jakobsen +1.24

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven