Like ons!
Walscheid is de sterkste na massasprint in thuiswedstrijd Munsterland Giro

Algemeen nieuws

Walscheid is de sterkste na massasprint in thuiswedstrijd Munsterland Giro

Max Walscheid heeft de Sparkassen Munsterland Giro gewonnen. De eendagswedstrijd over 210 kilometer van het Duitse Coesfeld naar Münster werd aangegrepen door aanvallers, maar de Duitser van Team Sunweb mocht toch zijn sprint lanceren.

Belkov, Carstensen, Kulikovskii, Retschke, Taebling en Treubel waren de zes renners die in het eerste uur koers snel veel ruimte kregen van het peloton. De voorsprong liep al rap in de minuten en na 110 kilometer werd het pas vuurwerk, toen het peloton uit elkaar scheurde. De voorsprong van de zes vooraan liep snel terug.

Op zestig kilometer van het einde was de kopgroep al lang en breed ingelopen toen het peloton opnieuw brak. Er bleven vooraan nog maar zo'n twintig renners over, maar door het werk van Quick-Step Floors kwam er wel een tweede groep terug vooraan met nog dertig kilometer voor de wielen. Onder meer Fernando Gaviria en Edvald Boasson Hagen konden de sprong maken.

Op het lokale rondje, dat drie keer gereden werd in de finale, was het Elmar Reinders die de sprint-organisaties in de poep probeerde te rijden. De Nederlander had lang succes, maar werd op vier kilometer van de finish weer ingerekend. Gaviria en Boasson Hagen gingen vervolgens ook verrassend in de aanval en wachtten niet op de sprint. Die massaspurt kwam er echter toch en Walscheid was daarin de snelste voor John Degenkolb.

Uitslag Sparkassen Munsterland Giro:

1. Max Walscheid
2. John Degenkolb ''
3. Nils Politt
4. André Greipel
5. Pascal Ackermann
6. Florian Senechal
7. Alexander Krieger
8. Mathias van Gompel
9. Szymon Sajnok
10. Lucas Carstensen

(foto: social media Walscheid)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven