Like ons!
[Update] Landis moet naam wielerploeg veranderen door Canadese Canabis-wet

Algemeen nieuws

[Update] Landis moet naam wielerploeg veranderen door Canadese Canabis-wet

Floyd Landis (43) stapt weer in de wielerwereld, zo vertelt hij zelf aan The Wall street Journal. De Amerikaan gebruikt onder meer het geld van zijn schikking met Lance Armstrong (1,65 miljoen dollar) om zijn eigen wielerploeg te starten: Floyd’s of Leadville Pro Cycling Team. 

Landis, die eerst zijn eigen schulden moest aflossen, houdt 750.000 dollar over van Armstrongs geld. In Noord-Amerika start hij een ploeg die in 2019 al mee moet rijden in het peloton. 'Ik heb een moeilijke relatie met het wielrennen, maar ik hou er nog steeds van.  Ik herinner me nog hoe het was als kind en het racen in een continentale ploeg. Het waren een paar van de beste jaren van mijn leven.'

Dat wil hij nu anderen geven, vooral jonge renners. Een goed moment, aangezien enkele Noord-Amerikaanse ploegen er om financiële redenen mee moesten stoppen. Zo kan Landis onder meer renners weghalen bij het gestopte Canadese Silber Pro. Ook Gord Fraser, de sportief manager van Silber Pro, komt naar de ploeg van Landis. 'Ik ben klaar om door te gaan, dit is ook een soort afsluiting voor mij', aldus de oud-renner.

Update - 13.43 uur (13 december 2018): Landis moet naam van ploeg veranderen

Floyd Landis kent nog geen al te succesvolle start met zijn nieuwe wielerploeg. De Amerikaan kreeg veel kritiek toen het nieuws naar buiten kwam en nu moet hij de naam van zijn team veranderen. De huidige naam voldoet niet aan de wet in Canada, waar zijn ploeg geregistreerd staat.

De huidige naam, Floyd’s of Leadville Pro Cycling Team, verwijst naar het legale cannabis-bedrijf van Landis in Colorado. Maar in Canada mag je geen reclame maken met cannabis. 'Mijn betrokkenheid bij de ploeg blijft onveranderd, welke naam we er ook op moeten plakken', aldus Landis. (foto: interview BBC)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven