Like ons!

Algemeen nieuws

Tour-trofee van Thomas gestolen in Birmingham: 'Wij zijn volledig verantwoordelijk'

Pijnlijk nieuws van het front van Team Sky: De Tour de France trofee die Geraint Thomas dit jaar ontving op de Champs Elysees is gestolen. De prijs was de afgelopen periode te zien bij een wielershow van sponsor Pinarello in Birmingham.

Naast de Tourzege van Thomas stonden ook de truien en trofeeën van Chris Froome op de plank. Toen er werd opgeruimd, is de prijs van Thomas even zonder beveiliging geweest en dat was lang genoeg voor iemand om deze te stelen. 'De zaak ligt nu bij de politie', meldt Team Sky.

De Britse formatie hoopt zo snel mogelijk op een oplossing en is met meerdere partijen in gesprek. Richard Hemington van Pinarello baalt enorm. 'Wij zijn volledig verantwoordelijk en hebben persoonlijk onze excuses aangeboden aan Geraint. Hopelijk wordt de trofee teruggevonden.' 

Thomas zelf lijkt er iets minder kapot van: 'Het is ongelukkig dat dit gebeurt. De trofee betekent veel voor mij en de ploeg. Hopelijk heeft degene die hem heeft gestolen de genade om hem terug te brengen. De trofee is belangrijk, maar wat het belangrijkste is, zijn de herinneringen aan deze zomer. Die kan niemand van mij afnemen.' (foto: printscreen Nazivo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven