Like ons!
Bernal na droomjaar bij Team Sky: 'Ik denk altijd aan wat ik nog niet bereikt heb'

Algemeen nieuws

Bernal na droomjaar bij Team Sky: 'Ik denk altijd aan wat ik nog niet bereikt heb'

Egan Bernal was één van de revelaties van het wielerseizoen 2018. De Colombiaan toonde in zijn debuutseizoen bij Team Sky meteen zijn talent met zeges in meerdaagse koersen. In een uitgebreid interview met Cyclingnews blikt hij terug.

Bernal had na twee maanden fietsen al twee zeges in de prijzenkast. Hij won de Colombiaanse tijdrittrui en was de sterkste in de Colombia Oro y Paz. Hij deed tot een crash lang mee om de zege in de Ronde van Catalonië en keerde een maand later terug met een tweede plaats in de Ronde van Romandië en de eindzege in de Ronde van Californië. In de Tour de France fungeerde hij als meesterknecht van Team Sky, alvorens zijn najaar een klap kreeg door een harde crash in de Clasica San Sebastian. Een vijfjarig contract betekende recent juist weer goed nieuws.

Bernal zegt nu dat hij het liefst niet te lang nadenkt over wat hij heeft bereikt, hij wil door. 'Het is goed voor mij om dat contract te hebben. Het maakt me kalmer, ik ben een renner die beter presteert als alles goed geregeld is. Het was een heel goed jaar voor mij, dit had ik nooit verwacht. Ik weet wat ik heb gedaan, maar ik kijk nu naar de toekomst. Als ik denk aan mijn goede seizoen, dan loop ik het risico dat ik te relaxt word. Ik denk altijd aan wat ik nog niet bereikt heb en hoe ik altijd een beetje meer wil. Er is nog zoveel wat ik nog wil doen.' (foto: Movistar/Bettini Photo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven