Like ons!
Zeeman: 'De toppers zien we binnenkort niet meer tot aan de Ronde van Frankrijk'

Algemeen nieuws

Zeeman: 'De toppers zien we binnenkort niet meer tot aan de Ronde van Frankrijk'

Merijn Zeeman denkt dat klassementsmannen in de toekomst steeds minder voorbereidingskoersen gaan rijden voorafgaand aan een grote ronde. Volgens de LottoNL-Jumbo-ploegleider is een training niet langer minder dan een koersdag.

In het tijdschrift Fiets legt Zeeman uit dat renners inmiddels heel nauwkeurig hun topvorm kunnen timen. 'Tien jaar terug werden renners fitter door het rijden van veel wedstrijden, waardoor ze een hoger niveau wisten te halen. Dat type coureur is tegenwoordig vrij zeldzaam. De mentaliteit is veranderd. De jongens die overkomen van de beloften weten nu precies wat voor wattage ze op een slotklim moeten trappen om competitief te zijn. Of hoeveel power ze in een massasprint moeten leveren. Alles is bekend.'

'Voor een spurter is een grote ronde nog altijd zwaar, maar als ik kijk naar de data van Steven Kruijswijk en Primož Roglic is een koersdag niet per se zwaarder dan een trainingsdag', vervolgt Zeeman. 'Er wordt nog steeds hard gekoerst, maar de races zijn minder zwaar omdat de renners allemaal op een heel hoog niveau zitten.' Dat gaat volgens hem gevolgen hebben. 'Oudere coureurs denken dat je koershardheid nodig hebt om in vorm te raken. Die gedachte is achterhaald. De toppers zien we binnenkort niet meer tot aan de Ronde van Frankrijk.' (foto: Tirol Werbung)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven