Like ons!
Pinot profiteert van bizarre crash Lopez en rijdt solo naar winst in Milano-Torino

Algemeen nieuws

Pinot profiteert van bizarre crash Lopez en rijdt solo naar winst in Milano-Torino

Thibaut Pinot heeft de 99e editie van Milano-Torino gewonnen. In een spectaculaire finale kwam het aan op de slotklim en op die Superga kon de Fransman na een crash van Miguel Angel Lopez solo richting de meet.

Vier renners vormden de kopgroep van de dag, met nog 120 kilometer voor de wielen verzamelden Umberto Orsini, Willie Smit, Thomas De Gendt en Krists Neilands dik zes minuten voorsprong. Dat gat daalde met nog zestig kilometer te gaan naar twee minuten, met Groupama-FDJ en Mitchelton-Scott op kop van het peloton. 

Door het verhogen van het tempo richting de eerste klim van de slotbeklimming was het gedaan voor de koplopers toen de voet van de Superga daar was. Nadat Astana het tempo hoog hield, was het wereldkampioen Alejandro Valverde die aanviel. Onder meer Thibaut Pinot, Rafal Majka en David Gaudu konden het gat dichten, alvorens Valverde nog eens ging. Hij dunde daarmee de voorste groep uit, al dikte deze wel weer wat aan in de afdaling. Ook Wilco Kelderman en Bauke Mollema zaten richting de slotklim voorin.

In de vlakke aanloop werd er volle bak aangevallen. Gaudu, Daniel Martinez en Jakob Fuglsang waren bedrijvig en kregen een gaatje richting het flink uitgedunde peloton. Op de klim reed Adam Yates echter snel naar de drie vooraan, net als Pinot. Gaudu trok door voor Pinot, die over superbenen leek te beschikken. Groupama-FDJ had bovendien met Sebastian Reichenbach nog een mannetje in de verdediging. 

Valverde had genoeg gezien en knalde naar de gelosten uit de voorste groep. Ook kon de Spanjaard op het tandvlees in het wiel van Gaudu en Pinot komen. De drie kregen op de steile stroken gezelschap van de Astana's Fuglsang en Miguel Angel Lopez, waardoor er vijf vooraan bleven voor de eindzege. Na een nieuwe versnelling van Gaudu moesten Fuglsang en Valverde afhaken, alvorens Lopez tegen de grond ging omdat Gaudu net wegstuurde.

De lachende derde was Pinot, die plots een gat had op de al geloste Valverde. Lopez had zijn fiets snel weer gevonden, passeerde Valverde en hoopte Pinot nog te achterhalen. De Fransman had echter nog over en fietste overtuigend naar de streep. Lopez moest zich ondanks een indrukwekkende inhaalrace tevreden stellen met de tweede plaats, Valverde werd derde. 

Uitslag Milano-Torino 2018:

1. Thibaut Pinot
2. Miguel Angel Lopez
3. Alejandro Valverde
4. Mattia Cattaneo
5. Sebastian Reichenbach
6. Wilco Kelderman
7. Domenico Pozzovivo
8. Jakob Fuglsang
9. Fabio Aru
10. Egan Bernal

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven