Like ons!
Lopez sluit seizoen af met podium na val; Colombiaan niet in Ronde van Lombardije

Algemeen nieuws

Lopez sluit seizoen af met podium na val; Colombiaan niet in Ronde van Lombardije

Miguel Angel Lopez heeft zijn laatste koers van het seizoen gereden. Dat heeft de Colombiaan laten weten na een dramatische Milano-Torino. In de finale kwam Lopez knullig ten val, toen David Gaudu van kop wegstuurde op het moment dat Lopez aan wilde vallen. Een onoplettend moment van beiden zorgde voor een botsing. Lopez werd nog wel tweede.

Lopez zal dus niet deelnemen aan de Ronde van Lombardije, wat overigens niet het gevolg is van de valpartij. Ook in 2017 deed hij niet mee aan de herfstklassieker, die hij in 2015 en 2016 vroegtijdig moest verlaten. De Astana-renner had zijn seizoen graag in stijl afgesloten, maar de val verhinderde dat. ‘Natuurlijk ben ik teleurgesteld, want ik voelde me geweldig en had de benen om te winnen.’

Lopez geeft Gaudu overigens niet de schuld van de val. ‘Het was botte pech, waar niemand wat aan kon doen. Ik heb geprobeerd nog terug te komen, maar kon Pinot niet meer pakken’, aldus de Colombiaan. ‘Het was de laatste koers van mijn seizoen, dus had het graag met een zege afgesloten. Maar desondanks ben ik blij met een podium. Ik wens het team succes in de laatste twee koersen hier in Italië. (Foto: Movistar / Photo Gomez Sport)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven