Like ons!
Valverde niet gediend van vragen over Operacion Puerto: 'Wil er niet eens over praten'

Algemeen nieuws

Valverde niet gediend van vragen over Operacion Puerto: 'Wil er niet eens over praten'

Alejandro Valverde was woensdag na zijn podiumplaats in Milano-Torino niet blij met de media. De Spanjaard van Movistar werd door Cyclingnews gevraagd naar ‘Operacion Puerto’, een grootschalige dopingzaak rondom dopingarts Eufemanio Fuentes. In de zaak waren ruim 200 atleten betrokken, waaronder Alejandro Valverde, al heeft deze nooit bekend.

Net als vóór zijn schorsing tussen 2010 en 2012, presteerde Valverde ook na die schorsing constant op torenhoog niveau. Men zet dan ook  regelmatig vraagtekens bij zijn prestaties in combinatie met zijn vermeende verleden. Vooral nu hij wereldkampioen is geworden op 38-jarige leeftijd. Valverde heeft er nooit over gesproken en toen de vraag van Cyclingnews kwam, was het antwoord ook: ‘Er moeten geen vragen aan mij gesteld worden over Operacion Puerto.’

‘Ik wil er niet eens over praten’, vervolgt El Bala. ‘Ik denk dat ik wel heb aangetoond wie ik sindsdien ben. Wie me daar dingen over vraagt, heeft echt geen benul.’ Hoe hij dan zo succesvol kan zijn is de vervolgvraag. ‘Het geheim is enthousiasme. Ik ben gek op wielrennen. En daarnaast gaat het om kwaliteit. Daar ben je mee geboren of niet, dat kun je niet ontwikkelen.’ (Foto: Movistar / Bettini Photo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven