Like ons!
Bennett verslaat Richeze in etappe 3 Ronde van Turkije en verstevigt leiderstrui

Algemeen nieuws

Bennett verslaat Richeze in etappe 3 Ronde van Turkije en verstevigt leiderstrui

Sam Bennett heeft na de tweede ook de derde etappe in de Ronde van Turkije. De Ier van BORA-hansgrohe maakte na een lastige finale optimaal gebruik van de leadout van Quick-Step Floors. Hij verstevigt met die ritwinst de leiderstrui.

In wederom een niet al te lange etappe, dit keer van 132 kilometer, kwam een zevental vroeg in de wedstrijd weg. Mads Schmidt, Fernando Barcelo, Benat Txoperena, Aldemar Reyes, Kenneth Van Rooy, Muhammed Atalay en Ferit Saml? zorgden dat er weer veel kleinere teams de broodnodige televisietijd kregen.

Met nog minder dan vijftig kilometer voor de wielen was de voorsprong van de zeven slechts anderhalve minuut. Toen BORA-hansgrohe (Sam Bennett) en UAE Team Emirates (Simone Consonni) het tempo nog eens verhoogden in het peloton, bleven er slechts veertig seconden over. Reden voor Schmidt, de enige renner in de kopgroep van een WorldTour-team (Katusha) om er alleen vandoor te gaan. Alleen Barcelo en Reyes konden nog volgen.

Op dertien kilometer van de finish waren de drie eraan voor de moeite, alvorens het peloton het laatste hobbeltje van de dag bedwong. Onder meer Astana en Katusha hielden het tempo hoog, waardoor Alvaro Hodeg moest lossen. Vooraan ging het alleen maar harder met Diego Ulissi en Nicolas Roche die aanvielen. Het hek was van de dam en in de afdaling werden de speldenprikjes volgden elkaar in hoog tempo op.

In gigantische vaart denderde het uit elkaar gereden peloton naar beneden, maar vooraan was er toch alweer sprake van een flinke groep toen de finish in zicht kwam. Trek-Segafredo had voor John Degenkolb de meeste mannen vooraan, waardoor zij het initiatief namen voor de sprint. Quick-Step Floors nam over in de slotkilometer, alvorens Bennett er voorbij stoof.

Uitslag etappe 3 Ronde van Turkije:

1. Sam Bennett
2. Maximiliano Richeze
3. John Degenkolb
4. Patrick Bevin
5. Ahmet Orken
6. Ivan Garcia
7. Alexey Lutsenko
8. Nathan Haas
9. Przemyslav Kasperkiewicz
10. Mikel Aristi Gardoki 

Klassement na etappe 3 Ronde van Turkije:

1. Sam Bennett
2. Maximiliano Richeze +0.10
3. John Degenkolb +0.22
4. Jean-Pierre Drucker ''
5. Thomas Sprengers +0.23
6. Fernando Orjuela +0.25
7. Ivan Garcia +0.26
8. Nathan Haas ''
9. Alexey Lutsenko ''
10. Eduard Prades ''

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven