Like ons!
WK wielrennen blijkt voltreffer op tv: 50 miljoen tv-uren, Nederland in de top-5

Algemeen nieuws

WK wielrennen blijkt voltreffer op tv: 50 miljoen tv-uren, Nederland in de top-5

Het WK wielrennen in Innsbruck kan terugkijken op een prima week. De UCI meldt via de officiële kanalen dat er een stijging was in het aantal televisie-kijkers.

De wielerbond meldt dat er in totaal 50 miljoen uur naar het WK is gekeken op de hiervoor aangeboden kanalen. 47 miljoen uur hiervan werd bekeken via de open kanalen. In Nederland deed bijvoorbeeld de NOS uitgebreid verslag. In totaal was het WK in meer dan honderd landen te zien.

Nederland staat bij de vijf landen die het meest aantal uren naar het WK keken. De NPO kan in dat opzicht tevreden zijn. Ook in Frankrijk, Italië, Oostenrijk en België werd er veel voor de televisie gezeten. De wegwedstrijd bij de heren zorgde zelfs voor een record. In totaal werd er 21,5 miljoen uur gekeken. In Nederland werd er een piek van 500.000 kijkers op het open kanaal gemeten.

'Deze cijfers laten zien hoe populair het WK is bij fans over de hele wereld', stelt president David Lappartient tevreden vast. 'Dankzij een combinatie van uitdagende parcours, spannende wedstrijden, een spectaculaire setting, enthousiaste fans en een uitstekende televisieproductie heeft ons evenement nieuwe hoogtepunten bereikt in Innsbruck. Ik ben ervan overtuigd dat dat in Yorkshire niet anders zal zijn volgend jaar.' (foto: Eurosport printscreen)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven