Like ons!
[Update] Sunweb breidt staf uit met vier nieuwe personeelsleden

Algemeen nieuws

[Update] Sunweb breidt staf uit met vier nieuwe personeelsleden

Tom Veelers is in 2019 geen ploegleider meer bij Team Sunweb. De 34-jarige Nederlander was negen jaar renner bij de ploeg en werkte de afgelopen twee seizoenen in de staf. Nu wil hij meer tijd doorbrengen met zijn familie.

'Ik heb elf geweldige jaren gehad bij het team', vertelt Veelers, die Team Sunweb bedankt voor de kansen die hij heeft gekregen. 'Het is een intensieve job en met een jonge familie had ik moeite om de balans te vinden tussen werk en het leven thuis. Dat is de reden dat ik stop en een nieuwe uitdaging dichterbij huis ga zoeken. Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol bij BikeChallenge. Ik zal daar workshops geven en meedoen aan clinics en andere programma's van de bedrijven.'

Timmer en Winston bij Team Sunweb
Team Sunweb heeft met Matt Winston en Albert Timmer twee nieuwe mensen aangekondigd. Winston zal belangrijk worden op de performance-afdeling en als race-coach. 'Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van een organisatie die zich focust op ontwikkeling van de renners. Ik heb zin in de uitdaging om in de WorldTour te werken en het team te assisteren om de onze doelen te bereiken.'

Ook Timmer komt bij de ploeg, al zal hij meer op de achtergrond werken. De 33-jarige Nederlander stopte eind 2017 met wielrennen en werkte dit seizoen bij het opleidingscentrum in Sittard. Hij reed elf jaar bij Team Sunweb en weet dus wat er van hem verwacht wordt. 'Ik wil de jonge renners helpen met hun ontwikkeling.'

Naast het komen en gaan van ploegleiders maakt Team Sunweb ten slotte melding van het vertrek van Bennie Ceulen. De persvoorlichter was sinds 2009 werkzaam bij de ploeg, waaronder vijftig grote rondes. Hij was jarenlang de vertrouwenspersoon van Tom Dumoulin bij de ploeg.

Update - 08.20 uur (24 oktober 2018): Dumoulin verliest nog een trainer

Er is een flinke leegloop gaande bij Team Sunweb als het gaat om leden uit de staf. Na het vertrek van Tom Veelers en het aangekondigde pensioen van Bennie Ceulen meldt De Telegraaf woensdag dat Adriaan Helmantel de ploeg gaat verlaten. De Nederlander is bijna rond met de KNWU over een functie als bondscoach van de beloften op de weg en de duurrenners van de baan.

Helmantel was zes jaar actief bij Team Sunweb, maar keert nu terug naar de KNWU, waar hij tot en met 2012 werkte. De Telegraaf weet wel te melden dat Michiel Elijzen dichtbij een akkoord is als opvolger van Helmantel. Elijzen was het afgelopen seizoen nog werkzaam bij Veranda's Willems-Crelan, maar daar moest hij vertrekken. Ook Morten Bennekou en Tom Davids zouden weggaan bij de ploeg van Dumoulin.

Update II - 12.22 uur (24 oktober 2018): Team Sunweb bevestigt vertrek Helmantel

Team Sunweb heeft in een persbericht bevestigd dat Adriaan Helmantel vertrekt naar de KNWU. Daarnaast neemt de ploeg afscheid van Morten Bennekou, die bij de Deense wielerbond aan de slag gaat. Rudi Kemna baalt van het vertrek, maar zet zijn schouders eronder. 'Met Adriaan en Morten verliezen we twee ervaren en hoog gewaardeerde krachten. Ze waren geweldige collega's, maar ons motto is 'keep challenging' en dat is wat zij en wij gaan doen.' (foto: Team Sunweb)

Update III - 13.40 uur (22 november 2018): 'Team Sunweb rond met Elijzen'

Team Sunweb heeft een overeenkomst bereikt met Michiel Elijzen. Dat meldt WielerFlits. Elijzen zou de nieuwe ploegleider worden van de ploeg van Tom Dumoulin na het vertrek van onder meer Helmantel, Bennekou en Veelers. Elijzen was eerder ploegleider van Veranda's Willems-Crelan.

Update IV - 10.40 uur (5 december 2018): Elijzen tekent bij Team Sunweb

Michiel Elijzen is officieel gepresenteerd door Team Sunweb als ploegleider voor het nieuwe seizoen. De Nederlander komt over van Sniper Cycling, waar hij ploegleider was van Veranda's Willems-Crelan. 'Ik ben heel erg blij om terug te zijn in de WorldTour. Ik ben vereerd dat ik dit kan doen bij een team van wereldklasse zoals Team Sunweb', zo vertelt Elijzen. 'De manier waarop ze naar wielrennen kijken, past bij mij. Ik hoop iets bij te dragen aan de ontwikkeling van de ploeg, de renners en de staf.'

Naast de komst van Elijzen tekent ook Jelle de Jong een contract bij de ploeg. De jonge Nederlander komt als trainer de staf versterken. 'Team Sunweb geeft me de kans om mezelf verder te ontwikkelen als trainer. Ik zal me focussen op het proces en de ingrediënten die nodig zijn om tot een maximale prestatie te komen.'

Update V - 12.00 uur (21 december 2018): Vier nieuwe personeelsleden Team Sunweb

Team Sunweb heeft twee nieuwe coaches en twee nieuwe performance-medewerkers aangetrokken. Dat meldt de ploeg in een persbericht. Het gaat om Ben Lambregts, Nicolas Marche, Piet Rooijakkers en Narelle Neumann.

De Australische Neumann gaat aan de slag als Hoofd Wetenschap en zal een groep mensen aansturen die gaan over onder meer voeding, training, data en Research & Development. De Nederlandse oud-renner Rooijakkers, die ook uitkwam voor Skil-Shimano, is de nieuwe R&D Expert. Het is zijn taak om de technische ontwikkeling te managen.

Lambregts en Marche worden toegevoegd als coaches. Lambregts komt over van Delta Cycling en zal zich focussen op de beloftenploeg van Sunweb. De Franse Marche komt over van Trek Drops Cycling en gaat aan de slag bij het vrouwenteam van Sunweb.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven