Like ons!
Tour of Guangxi ambitieus: 'Eén van de grootste wielerevenementen worden, naast de Tour'

Algemeen nieuws

Tour of Guangxi ambitieus: 'Eén van de grootste wielerevenementen worden, naast de Tour'

Wang Jianlin, baas van Tour of Guangxi-organisator Wanda Group, zou wel mede-eigenaar willen worden van de WorldTour. Dat zegt de Chinees in gesprek met Sporza na een succesvolle editie van de Tour of Guangxi, waar grootse plannen mee zijn.

‘De fiets is populair in China, maar het is nog niet één van de grootste sporten van ons land’, zegt Wang. ‘Wanda wil van wielrennen een grote sport maken in China. Of ik mede-eigenaar wil worden van de World-Tour? Ja natuurlijk. Wanda is een lange termijn-partner van de UCI en daar zijn we heel blij mee. We hopen dat de Tour of Guangxi één van de grootste wielerevenementen ter wereld wordt, naast de Tour de France.’

Dat is groot denken van Wang, maar de kritieken zijn goed, weet Tom van Damme, voorzitter van de Belgische wielerbond. ‘Het parcours is uitermate geschikt voor het einde van het seizoen. Ik hoor de renners en de ploegen alleen maar lovende kritiek geven.’ Wat wel beter kan is de uitzending, weet Van Damme. Slechts de helft van de ritten was op tv. ‘Dat is de zorg van de UCI. Het is één van de pijnpunten die zal worden besproken met de organisatie.’ (Foto: Quick-Step Floors / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven