Like ons!
Ten Dam bleef mede dankzij vrouw dopingvrij: 'Zodra je iets doet, maak ik het uit'

Algemeen nieuws

Ten Dam bleef mede dankzij vrouw dopingvrij: 'Zodra je iets doet, maak ik het uit'

Laurens ten Dam weet niet of hij dopingvrij was gebleven als hij na 2006 en 2007 nog langer bij Unibet.com was gebleven. De Nederlander vertelt in zijn podcast Live Slow Ride Fast openlijk over de keuzes die hij bewust heeft gemaakt.

'In 2006 kwam het het dichtst bij, toen zag ik ploeggenoten dingen doen die niet horen. Toen dacht ik wel na, maar ik had hele strikte afspraken met mijn vrouw (destijds mijn vriendin) en die zei: "Zodra je iets doet, maak ik het uit. Dan is het gewoon klaar. Hoe kan ik in de lerarenkamer (als lerares Frans, red.) zitten terwijl het over jou en jouw prestaties gaat en ik weet wat jij gedaan hebt?"', aldus Ten Dam.

'Ik kan mijn handen niet in het vuur steken voor hoe het zou zijn gegaan als ik bij die ploeg was gebleven, maar gelukkig was dat niet zo', vervolgt de renner, die in 2019 voor CCC Team rijdt. 'De renners die toen wel overstag zijn gegaan, de Thomas Dekkers van toen; het is niet dat ik kwaad op hen ben. Ik maakte gewoon een andere keuze, maar ik kan me goed voorstellen dat ze die keuze wel maakten.' (foto: Team Sunweb)

Beluister hier de volledige podcast van Live Slow Ride Fast. 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven