Like ons!
Smeets doet oproep aan Dumoulin: 'Ben ervan overtuigd dat hij niet zo opgevoed is'

Algemeen nieuws

Smeets doet oproep aan Dumoulin: 'Ben ervan overtuigd dat hij niet zo opgevoed is'

Mart Smeets hoopt dat Tom Dumoulin in interviews wat minder gaat schelden. Dat zegt de routinier van de sportjournalistiek in een uitgebreid gesprek met De Limburger. Het interview komt bij Dumoulin uit als het gaat over juichende sportcommentatoren.

‘Voor mij is het een gouden regel: er wordt niet gejuicht op de perstribune. Dat hoort niet. Je hebt mij op een mooie zondag in 1985 na nooit met stemverheffing een sportwedstrijd horen verslaan’, begint Smeets. ‘Toen riep ik: '38 jaar en hij heeft hem!’ Joop Zoetemelk werd wereldkampioen. Mijn vrouw zei later tegen me: Was je niet goed wijs ofzo?’’

'Potverdorie, wat heeft Dumoulin een mooi karakter'

Of we te frivool omgaan met sterren als Max Verstappen en Tom Dumoulin, is de aansluitende vraag. ‘Wees blij dat ze er zijn', antwoordt Smeets. 'Ze zorgen voor een lichtpuntje in het bestaan van veel mensen. De journalist moet afstand bewaren, maar ik ga het gejuich niet veroordelen. Maar potverdorie, wat heeft Dumoulin een mooi karakter, zeg. Als hij nou in zijn interviews dat ‘kut’ en ‘klote’ weglaat… Die woorden gebruikt hij heel vaak en ik ben ervan overtuigd dat hij niet zo opgevoed is. Ik hoop dat hij dit leest.’ (Foto: Team Sunweb / Cor Vos)

1 reacties

  1. Ennie Quipere

    Ennie Quipere

    3 Nov 2018 om 21:28

    Smeets, als je dit leest: het is "besef je wel" en niet "besef je je wel" en het is "enige" en niet "enigste" Ik weet niet waar je journalistiek opgevoed bent, maar ik ben blij dat ik me niet meer aan jouw arrogante, narcistische geleuter hoef te ergeren. Bij DWDD mag je af en toe nog even op komen draven om je '" Mart Smeets act" op te voeren en je veel te grote ego te laten strelen! Ken je deze uitspraak nog Mart?: "Lance heeft nooit doping gebruikt, dat heeft hij mij zelf verteld en tegen mij heeft hij nog nooit gelogen". Ken je David Walsh nog, die je samen met je VK vriend Bert Wagendorp voor lul probeerde te zetten, Walsh, de man die niet Lance' hielen likte en geen geld aan hem verdiende? Goh, Dumoulin zegt wel eens "kut" en "klote", maar ik vermoed dat hij nog nooit aan een jong schaatsmeisje heeft gezeten.... Over opvoeding gesproken.....!

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven