Like ons!

Algemeen nieuws

[Update] Burgos BH krijgt voor de vorm toch straf: UCI schorst voor 21 dagen

Het Spaanse Burgos-BH riskeert een schorsing van 15 tot 45 dagen. Dat meldt het UCI in een persbericht. De procontinentale ploeg kende twee dopinggevallen binnen een jaar en wordt daarom onderzocht.

Ibai Salas en David Belda werden betrapt op het gebruik van verboden middelen. Beide renners kregen vier jaar schorsing. ‘Door deze twee dopinggevallen in twaalf maanden tijd treedt artikel 7.12.1 van het antidopingreglement in werken’, laat de UCI weten.

Dit artikel houdt in dat een ploeg dan voor 15 tot 45 dagen op non-actief wordt gesteld. ‘De UCI heeft de zaak doorverwezen naar de disciplinaire commissie, die zal oordelen.’ Jetse Bol is de meest aansprekende naam van de ploeg.

Update - 12.25 uur (29 november 2018): Burgos BH drie weken uit koers

Burgos BH stapt op eigen initiatief even uit de koers. Dat melden verschillende media. De ploeg liep in korte tijd tegen drie dopinggevallen aan en daarop kan de UCI overgaan tot een uitsluiting van 15 tot 45 dagen. Algemeen directeur Julio Andrés Izquierdo kondigt nu aan dat Burgos BH zelf ingrijpt.

Alle mensen rond de ploeg zullen januari en februari aangrijpen om meer bewustzijn te creëren wat betreft het anti-doping-beleid. Daarmee mist de ploeg onder meer de Tropicale Amissa Bongo en de Challenge of Mallorca. 

Update II - 12.29 uur (7 december 2018): Burgos BH 21 dagen geschorst

De UCI heeft Burgos BH een schorsing van 21 dagen opgelegd. De disciplinaire commissie van de wielerbond sluit de Spaanse formatie uit van 16 januari tot en met 5 februari 2019. In deze periode mag de ploeg niet deelnemen aan een officieel wielerevenement, al had het zelf al gecommuniceerd dat het begin 2019 tijdelijk afstand doet van de koers. 

Cadeautips voor wielrenners: wielerboeken

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven