Like ons!
[Update] Evenepoel past programma aan en verkiest UAE Tour boven Algarve

Algemeen nieuws

[Update] Evenepoel past programma aan en verkiest UAE Tour boven Algarve

Zijn eerste jaar bij de profs gaat geen heel intensieve zijn voor Remco Evenepoel. Het Belgische supertalent maakt de overstap van de beloften naar de eliteploeg van Deceuninck-Quick Step, waar hij alle ruimte krijgt om zich te ontwikkelen.

Evenepoel zal ongeveer 55 koersdagen voor de kiezen krijgen, niet al te veel dus. ‘De eerste vier maanden rijd ik alleen rittenkoersen’, zegt Evenepoel tegen Het Laatste Nieuws. Achtereenvolgens rijdt hij de Vuelta a San Juan, Ronde van de Algarve, Ronde van Catalonië en Ronde van Turkije. ‘Ideaal, die proevertjes’, vindt Evenepoel.

‘Ik kan er mezelf rustig ontdekken als prof. Mijn mogelijkheden aftasten en aanvoelen hoe het werkt. Catalonië wordt wel een uitdaging op WorldTour-niveau. Ik kijk er naar uit.’ Na dit programma volgt een korte rustperiode. Wat daarna volgt is nog niet bekend. ‘Wellicht rijd ik de Hammer Series in Limburg. Veel Belgisch werk is er voorlopig niet bij, op het BK tijdrijden en op de weg na.’ 

Update - 12:20 (5 januari 2019): Evenepoel naar de Emiraten in plaats van de Algarve

Remco Evenepoel zal volgens Het Laatste Nieuws na de Tour de San Juan in Argentinië in februari naar de Verenigde Arabische Emiraten gaan om deel te nemen aan de nieuwe UAE Tour. Als gevolg van deze keuze zal de nieuwe aanwinst van Deceunick-Quick Step niet langer deelnemen aan de Ronde van Algarve. Verder is bekend dat het Belgische toptalent zijn debuut in eigen land zal gaan maken in Nokere Koerse (20 maart), om vervolgens ook deel te nemen aan de Bredene Koksijde Classic. Ook de Ronde van Catelonië zal mogelijk van zijn programma worden geschrapt. (Foto: Instagram Evenepoel)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven