Like ons!
[Update] CPA woedend: 'De enige sporters die het antidopingsysteem zelf financieren'

Algemeen nieuws

[Update] CPA woedend: 'De enige sporters die het antidopingsysteem zelf financieren'

Yves Lampaert is door Het Nieuwsblad verkozen tot Flandrien van 2018. Daarmee werd een vijfjarige dominantie van Greg Van Avermaet in de prestigieuze prijsuitreiking verbroken. Ook Mathieu van der Poel en Tom Dumoulin vielen in de prijzen.

Lampaert werd uitgekozen uit zes andere kandidaten. Victor Campenaerts werd tweede, Greg Van Avermaet derde en Tim Wellens, Thomas De Gent en Tiesj Benoot sloten de rijen. Bij de vrouwen werd Sanne Cant Flandrienne.

Overige prijzen waren er voor Stan Dewulf (Beste belofte), Remco Evenepoel (Beste junior), Siebe Deweirdt (Beste nieuweling) en Thomas De Gendt (Kilometervreter). Maar ook de Nederlanders vielen in de prijzen. Van der Poel klopte Wout van Aert voor de titel Flandrien van het Veld en Dumoulin werd verkozen tot Internationale Flandrien.

'Voel me net een gedetineerde met een enkelband'

Het meest opmerkelijke en controversiële moment was echter aan het begin van het Gala van der Flandrien, toen presentator Karl Vannieuwkerke omriep: ‘Kan Pieter Serry naar de uitgang gaan, er staan twee dopingcontroleurs op hem te wachten.’ Om te benadrukken: ‘Dit is geen grap.’ Serry was zichtbaar geïrriteerd en ging naar de uitgang. (Check de video hier)

Na afloop was hij ook niet al te blij: ‘Jullie verpesten mijn avond. Dit vind ik echt belachelijk. Ik ben twee weken geleden nog gecontroleerd. Ik voel me net een gedetineerde met een enkelband.’ De controleurs stonden die avond bij Serry voor de deur, in plaats van de aangegeven 7.00 uur tot 8.00 uur 's ochtends, en verzochten hem terug naar huis te komen. Serry liet de heren echter weten dat ze maar naar het gala moesten komen. Zo geschiedde. Omdat Serry zowel bloed als urine moest afgeven, mistte hij het grootste gedeelte van de avond.

Update - 18.53 uur (7 november 2018): CPA woest na dopingcontrole Serry

De vakbond voor beroepswielrenners CPA vindt het tijd om in actie te komen. De organisatie reageert daags na de ongepaste dopingcontrole van Peter Serry. 'Er zijn gevallen bekend waarbij renners werden gecontroleerd op hun huwelijksdag, tijdens een begrafenis of tijdens de eerste schooldag van hun kinderen', stelt voorzitter Gianni Bugno. 'Nu is er het geval van Serry. We kunnen niet meer toekijken op deze werkwijze, die geen rekening houdt met de privacy van renners. Zij staan zelf twee procent van hun prijzengeld af om deze controles te financieren. Ze zijn de enige sporters die het antidopingsysteem zelf financieren.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven