Like ons!
Costa zat zes uur lang vast onder rotsblok: 'Schreeuwde echt voor mijn leven'

Algemeen nieuws

Costa zat zes uur lang vast onder rotsblok: 'Schreeuwde echt voor mijn leven'

Maar liefst zes uur lang zat Adrien Costa met zijn been vast onder een rotsblok. De 21-jarige Amerikaan vreesde voor zijn leven, vertelt hij in een video-interview aan Zwift.

In augustus kwam de op dat moment voorlopig met fietsen gestopte Costa tijdens het rotsklimmen vast te zitten met zijn rechterbeen, wat leidde tot een amputatie. Nu vertelt hij meer over de details: 'Door de sneeuw waren gigantische rotsen los gekomen. Ik gleed weg met mijn linkerbeen en kwam vast te zitten met mijn rechter. Ik keek naar beneden en dacht "Holy sh*t!".' 

Costa raakte even in paniek maar begon instinctief te roepen om hulp: 'Voor een minuut of 30 tot 45 schreeuwde ik echt voor mijn leven. Gelukkig zag ik een paar andere klimmers.' Via een SOS-functie op de GPS kon er hulp worden ingeroepen, maar het duurde zes uur en vijftien mensen om de Amerikaan te bevrijden.

In die momenten vreesde de Amerikaan voor zijn leven. 'Ik was niet zeker of ik zou doodgaan of niet. Het was alsof ik keek naar het game over-scherm van een videospel.' Door een militaire helikopter werd hij uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht, waar enkele dagen later zijn been werd geamputeerd. (foto: social media Costa)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven