Like ons!
Landis bijt naar anti-dopingorganisaties: 'Willen dopingprobleem helemaal niet oplossen'

Algemeen nieuws

Landis bijt naar anti-dopingorganisaties: 'Willen dopingprobleem helemaal niet oplossen'

Het rechtssysteem van de UCI, het WADA en het USADA klopt van geen kanten. Dat zegt Floyd Landis in de podcast van Cyclingnews. Volgens de oud-renner doen de anti-dopingorganisaties  niks aan het dopingprobleem, maar voeren ze een toneelstukje op om te doen of ze het bestrijden.

‘UCI en WADA dachten: we straffen Floyd en dan is het probleem opgelost’, blikt Landis terug op zijn getuigenis. ‘Maar dat is niet waar, dus ik dacht: hier heb je alle andere informatie die ik heb, laten we eens kijken wat jullie daar mee doen. Toen bleek dat ze het dopingprobleem helemaal niet op willen lossen, maar dat ze gewoon af en toe een zondebok nodig hebben om het erop te laten lijken dat ze iets aan doping doen’, haalt Landis uit.

'Hoopte dat Armstrong het rechtssysteem zou ontmaskeren'

Die zondebok is nu Lance Armstrong, die erbij gelapt werd na onder meer de getuigenis van Landis. ‘Lance verdient het niet om de zondebok te zijn. Ik mag hem wel. Hij is niet aardig, maar daar gaat het in dezen niet om. Ik hoopte eigenlijk dat hij de USADA zou bestrijden, want hij heeft wél de middelen om dat neppe rechtssysteem te ontmaskeren’, aldus de Amerikaan.

'Dacht dat Armstrong wel meer een vechter zou zijn'

Landis gaat verder: ‘Iedereen zegt wel: ‘Floyd heeft de rechtszaak verloren’, maar het is helemaal geen rechtszaak geweest. Het is een nep systeem waarin de rechter op voorhand al door de USADA is uitgekozen. Ik heb geprobeerd te vechten, maar ik had de middelen op een gegeven moment niet meer. Lance had ze wel kunnen aanvechten en de zaak kunnen winnen. Ik had met hem te doen, hij heeft een hogere prijs betaald dan iedereen, maar ik was ook teleurgesteld. Ik dacht dat hij wel meer een vechter zou zijn dan wat hij heeft laten zien’, besluit de officieus oud-Tourwinnaar. (Foto: Screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven