Like ons!
Rampjaar Trentin kwam goed bij EK: 'Verwachtte aanvallen Van Aert en Van der Poel'

Algemeen nieuws

Rampjaar Trentin kwam goed bij EK: 'Verwachtte aanvallen Van Aert en Van der Poel'

Na het winnen van vier etappes in de Vuelta van 2017 waren de verwachtingen voor 2018 hoog gespannen bij Matteo Trentin. Mede door een zware blessure kon de Italiaan de verwachtingen niet waarmaken. Maar zijn seizoen eindigde toch goed, want Trentin is de nieuwe Europees kampioen op de weg.

Hij werd door kenners getipt voor een aantal klassiekers en etappezeges in grote rondes. Trentin begon dan ook goed dit seizoen met sterke optredens in Parijs-Nice en Milaan-San Remo. Tot het noodlot toesloeg tijdens Parijs-Roubaix. De Italiaan kwam hard ten val en brak hierbij een gedeelte van zijn wervelkolom. 'Die crash tijdens Roubaix was was een erg heftige val en het letsel zag er ook vrij serieus uit. Dus besloot ik om een echte pauze te nemen, zodat het lichaam volledig kon herstellen en resetten', vertelt Trentin aan Greenedgecycling.

Een zorgvuldig revalidatieproces volgde waarin de renner van Mitchelton-Scott gelijk mikte op de Europese kampioenschappen als zijn rentree op het hoogste podium. 'Om eerlijk te zijn zat het EK al twee dagen na de zware val in mijn gedachten. Het tijdsbestek is haalbaar en als alles goed liep in mijn revalidatieproces, dan was het realistisch om tijdens het Europees Kampioenschap terug te komen.' 

De eerste race waarbij Trentin weer aan de start verscheen was een etappe in de Adriatica-Ionica, slechts acht weken na zijn val tijdens Parijs-Roubaix. Daarna reed de Italiaan ook de Ronde van Polen, een week voor het EK in Glasgow. 'Het mengen in de sprints tijdens de etappes in Polen heeft me echt goed gedaan. Derde worden in de eerste etappe liet me inzien dat het harde werken loonde en dat mijn vorm eraan kwam.' 

De race in Glasgow waar de Europese titel zou worden vergeven was ook niet de geplande race voor Trentin. 'Het was erg koud en het regende erg veel, dat in combinatie met het erg technische parcours maakte het een lastige opgave. Gelukkig reden we perfect als team en kon ik zien dat het een goede race kon worden. Ik zat steeds voorin met Davide Cimolai en dat bleef zo tot het laatste groepje dat in de slotfase van de race overbleef. Ik verwachtte nog aanvallen bergop van de veldrijders Van Aert en Van der Poel, maar die kwamen er niet. Toen die niet kwamen, focuste ik me op de sprint waarvan ik wist dat ik die kon winnen. Toen ik uiteindelijk als eerste over die finish kwam, leek het net alsof er een enorme last van mijn schouders af viel.' (foto: Twitter Trentin)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven