Like ons!
Fuglsang blijft mikken op Tour-podium: 'Bewezen dat ik met de allerbesten mee kan'

Algemeen nieuws

Fuglsang blijft mikken op Tour-podium: 'Bewezen dat ik met de allerbesten mee kan'

Jakob Fuglsang gaat in 2019 opnieuw een gooi doen naar een podiumplaats in de Tour de France. De 33-jarige Deen werd dit jaar teleurstellend twaalfde in de rangschikking, maar hij blijft onverminderd ambitieus in gesprek met TV2 Sport

'Hij moet niet achter het klassement in de Tour aan in 2019. Hij heeft het geprobeerd en nu denk ik dat het tijd is om te kijken naar waar hij wel zijn doel zou kunnen halen', vertelt oud-wielrenner Chris Anker Sørensen eerst. Fuglsang laat zich door deze uitspraken echter niet uit het veld slaan. Hij blijft zich vastklampen aan dat doel dat hij ooit nog op het podium wil eindigen in de Tour de France.

Fuglsang is overtuigd van zijn kunnen, maar weet ook dat het podium een lastige opgave is. 'Ik ben me er goed bewust van dat het niet gemakkelijk zal zijn. Maar ik heb bewezen met het winnen van de Dauphiné en een hoge notering in de Ronde van Zwitserland, dat ik met de allerbesten mee kan', vertelt de renner van Astana.

Maar de gedoodverfde kopman is Fuglsang niet meer na de opmars van de jonge Colombiaan Miguel Ángel Lopéz. Lopéz reed al op het podium in de Giro en de Vuelta en wordt dus nu meer gezien als de kopman van Astana voor de grote rondes. Ook Sørensen zou kiezen voor de Colombiaan. 'Het parcours van de Tour lijkt gemaakt voor Fuglsang, maar Lopéz is de enige die in grote rondes op het podium heeft gereden. Dus ik denk dat Vinokoerov voor Lopéz kiest als kopman. Dat zou het meest logische zijn.' (foto: social media Fuglsang)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven