Like ons!
Nibali flirt met Sky: 'Zie mijzelf als kopman, maar heb ook andere renners geholpen'

Algemeen nieuws

Nibali flirt met Sky: 'Zie mijzelf als kopman, maar heb ook andere renners geholpen'

Vincenzo Nibali sprak al eerder zijn interesse uit in Team Sky en dat neemt hij in gesprek met Cycling Weekly zeker niet terug. De Italiaan stelt dat alle ploegen die belangstelling hebben zich mogen melden.

Nibali solliciteert zo openlijk naar een ploeg. Zijn contract loopt eind 2019 af bij Bahrain-Merida en hoewel die ploeg hem wil behouden, lijkt Nibali wel oren te hebben naar een ander team. 'We kunnen praten met alle ploegen die serieus zijn. Ik zal volgend jaar een beslissing nemen', zo klinkt het.

Team Sky is zeker één van de gegadigden, zo vervolgt de Haai van Messina. 'Ik ben blij dat Sky mij in het verleden overwogen heeft. Destijds kwamen we er niet uit, maar het is één van de beste ploegen in de wereld. Ze hebben veel grote rondes gewonnen.'

Toch zal Nibali geen genoegen nemen met een rol als luxe-knecht. 'Ik ben altijd kopman geweest en zo zie ik mijzelf ook de komende jaren. Als een ploeg mij wil hebben, dan willen ze mij voor de overwinning. Maar ik heb ook andere renners geholpen om te winnen, bijvoorbeeld in de Giro, waarin Ivan Basso won. Dat is geen probleem voor mij. Het seizoen is heel lang en er is ruimte voor iedere renner. Ik wil mijn eigen doelen nastreven, maar ook die van de ploeg.' (foto: Bahrain-Merida/Bettini Photo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven