Like ons!
De Jongh ontsnapt aan dood: 'Had daar niet veel langer moeten liggen'

Algemeen nieuws

De Jongh ontsnapt aan dood: 'Had daar niet veel langer moeten liggen'

Het had niet veel gescheeld, of Steven de Jongh was er niet meer geweest. Dat laat hij weten aan de NOS. De ploegleider van Trek-Segafredo raakte vermist in Spanje tijdens een trainingsrit en werd pas uren later weer teruggevonden.

Was De Jongh een half uur of een uur later gevonden, had hij misschien niet meer geleefd. ‘Een half uur nadat ik ben gevonden, is het heel hard gaan regenen. En ik was al vrij onderkoeld. Ik had daar niet veel langer moeten liggen’, beseft De Jongh, die er uiteindelijk alleen met een hersenkneuzing vanaf kwam.

De Jongh: 'Moest mogelijk voor auto uitwijken'

Over de oorzaak van de val is niks bekend, omdat De Jongh zich niets van het incident kan herinneren. ‘Theoretisch is het mogelijk dat, toen ik aan het afdalen was, er een auto omhoog is komen rijden en dat ik voor die auto heb moeten uitwijken naar rechts.’ Waarschijnlijk zal de daadwerkelijke oorzaak nooit achterhaald worden.

Zijn vrouw Renee Meijer plaatste een oproep op Twitter, toen ze al vrij snel voelde dat het mis was. ‘Er waren voor mij maar twee opties: hij lag bewusteloos langs de weg, of hij was dood.’ De oproep ging viraal, Robert Gesink ging zoeken en mede dankzij de nog altijd grote ster Alberto Contador besloot ook de politie actie te ondernemen. ‘Dat toont hoe hecht de wielercommunity is. Dat is erg mooi om te zien en doet wel heel veel met me’, besluit De Jongh. (Foto: Instagram De Jongh)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven