Like ons!
Merlier neemt het op voor maatje en 'BMW' Van Aert: 'Nuyens was de Renault'

Algemeen nieuws

Merlier neemt het op voor maatje en 'BMW' Van Aert: 'Nuyens was de Renault'

Tim Merlier heeft in een interview met Het Nieuwsblad duidelijk de kant gekozen van Wout van Aert in zijn oorlog tegen Sniper Cycling. De twee maatjes fietsten dit seizoen nog samen bij Veranda's Willems-Crelan.

'Ik heb het meegemaakt vanop de eerste rij, maar nooit bemiddeld. Ik heb niet naar Nick (Nuyens, red.) gebeld om te zeggen wat hij moest doen om Wout tevreden te stellen. Het is een jammere zaak. Nick moest één ding doen: ervoor zorgen dat zijn relatie met Wout niet vertroebeld raakte. Als je zo’n renner in de ploeg hebt, moet je die in de watten leggen. Dat is duidelijk niet gebeurd en nadien is er geen water bij de wijn gedaan', zo vertelt Merlier openhartig.

Op de vraag in welk kamp Merlier zelf zit, antwoordt hij stellig: 'Dat van Wout. Wout was de man van de professionelere aanpak. Zijn ideeën zorgden voor verbetering, terwijl de ploeg ter plaatse bleef trappelen. Als je mag kiezen tussen een BMW of een Renault, kies je voor de BMW. Nuyens was de Renault.'

Toch zal Merlier het in 2019 zonder Van Aert moeten doen. Zelf gaat de Belg bij Creafin-TüvSüd rijden, Van Aert weet zijn toekomst nog niet. 'Er waren wel andere wegploegen geïnteresseerd in het pakket Van Aert-Merlier, maar concreet werd het nooit. Na mijn twee ritzeges in de Ronde van Denemarken was er wel een WorldTour-ploeg in mij geïnteresseerd, maar ik had al in april voor twee jaar getekend bij Creafin-TüvSüd.' (foto: social media Van Aert)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven