Like ons!
Meesterdaler Mohoric verklapt zijn geheim: 'Leren kennen hoe ver je kunt gaan'

Algemeen nieuws

Meesterdaler Mohoric verklapt zijn geheim: 'Leren kennen hoe ver je kunt gaan'

Matej Mohoric heeft in gesprek met het Spaanse AS uitgelegd hoe hij de beste daler van het peloton is geworden. De Sloveen dendert iedere keer weer naar beneden, naar eigen zeggen een kwestie van je limieten kennen.

De 24-jarige Mohoric won in 2018 onder meer een Giro-etappe en hij won de eindklassementen in de BinckBank Tour en de Ronde van Duitsland. Zijn afdaling kon hij vaak gebruiken om het verschil te maken. 'Ik weet niet of ik de beste daler ben, er zijn er veel die het beheersen. Als renners minder vaak vooruit rijden in bergetappes, is minder vaak te zien hoe goed ze zijn. Ik voel me vaak goed in de afdaling en pak regelmatig de kans om een verschil te maken.'

'Het belangrijkste is dat je weet waar je limiet ligt en hoe laag je kunt zitten dat het nog veilig is', vervolgt Mohoric. 'Je moet leren kennen hoe ver je kunt gaan en hoeveel risico's je kunt nemen. Afdalingen zijn gevaarlijk en voor niemand veilig, helemaal als renners meer willen dan nodig is en dus veel riskeren.' (foto: printscreen)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven