Like ons!
Bennett gezakt in pikorde: 'Accepteren dat Roglic en Kruijswijk de prioriteit hebben'

Algemeen nieuws

Bennett gezakt in pikorde: 'Accepteren dat Roglic en Kruijswijk de prioriteit hebben'

George Bennett beseft dat hij bij LottoNL-Jumbo niet (meer) de aangewezen kopman is in grote rondes. Primoz Roglic heeft zich in 2018 bewezen en Steven Kruijswijk reed ook geweldig. Bennett moet zodoende een pas op de plaats maken.

'Ik sta waarschijnlijk onder die twee in de pikorde. Natuurlijk wil je nummer één zijn, maar het belangrijkste is dat we samenwerken. Ik heb al vaak als schaduwkopman gereden met Primoz en Steven en dat ging goed. We zijn vrienden, we delen samen de kamers, dus we strijden niet om het kopmanschap. We geven de ploeg wel opties. Roglic en Kruijswijk hebben geweldige jaren gehad en voor mij waren de Giro en de Vuelta teleurstellingen. Ik moet accepteren dat zij de prioriteit hebben, al wil dat niet zeggen dat ik niet voor mijn kans mag gaan', zo legt Bennett uit bij Eurosport.

'Het is een frustrerend jaar geweest', vervolgt de Nieuw-Zeelander, die de achtste plaats in de Giro als beste resultaat moest koesteren. 'Ik heb bijna overal top-10 gereden, behalve in de Vuelta. Aan de ene kant was ik dus heel constant, maar aan de andere kant was er frustratie. Ik had het gevoel dat ik mijn piek al gehad had toen de grote wedstrijden nog moesten beginnen. Ik was goed in de Tour of the Alps richting de Giro en in de Ronde van Polen richting de Vuelta. Ik hoop dat ik volgend seizoen alles op orde heb.'

Ook het uitblijven van dagzeges frustreert Bennett, die alleen de Ronde van Californië op zijn erelijst heeft staan. Daarin won hij overigens geen rit. 'Ik heb dit jaar vaak top-5 gereden en stond een paar keer op het podium, maar heb niet kunnen juichen. Dat doet best een beetje pijn. Ik doe dit al lang genoeg en ben vaak dichtbij geweest. Het is een kwestie van tijd. Je ziet dat als jongens voor het eerst winnen, ze meer gaan winnen. Ze vinden het recept en voelen hoe het is, dat is er bij mij nog niet geweest.' (foto: LottoNL-Jumbo)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven