Like ons!
Ondertussen in het peloton | Fraile, Dumoulin, Stybar, schorsingen en Roompot

Algemeen nieuws

Ondertussen in het peloton | Fraile, Dumoulin, Stybar, schorsingen en Roompot

Wielrenners houden van social media en wij houden ervan dat wielrenners van social media houden. De één plaatst alleen af en toe een wedstrijdfoto, anderen blijken over flink wat humor te beschikken. In de Leiderstrui verzorgt een overzicht van de wielerwereld op social media, aangevuld met korte nieuwtjes! Dit overzicht wordt regelmatig aangevuld.

Fraile en vriendin gewond bij auto-ongeluk

Omar Fraile is zondagavond gewond geraakt bij een auto-ongeluk. Dat meldt Astana via Twitter. Fraile heeft wat rug- en ribklachten. Zijn vriendin, die naast hem in de auto zat, heeft zes gebroken ribben en een gebroken ruggenwervel.

Dumoulin grote afwezige op Wielergala

Tom Dumoulin heeft zich afgemeld voor het Wielergala. Dat meldt De Telegraaf. De nummer twee van de Giro en de Tour van dit jaar is ziek en kan niet aanwezig zijn. Op het gala worden de Wielrenner van het jaar, de Wielrenster van het jaar en de Renner van de toekomst gekozen.

Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen, Jeffrey Hoogland, Steven Kruijswijk, Mathieu van der Poel en Niki Terpstra zijn genomineerd voor de Gerrit Schulte Trofee. Dumoulin kan deze titel voor de vijfde keer op rij winnen, maar zal deze dus niet 'live' in ontvangst nemen.

Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Chantal Blaak, Laura Smulders, Marianne Vos en Kirsten Wild maken kans op de Keetie van Oosten-Hage Trofee. (Foto: Team Sunweb / Cor Vos)

Stybar vol in training voor veldritseizoen

Zdenek Stybar is van plan een aantal veldritten te rijden dit seizoen en gaat daar natuurlijk niet zonder training aan beginnen. De Tsjech heeft een parcourtje voor zichzelf gecreëerd en laat zien nog aardige bochtjes te kunnen draaien.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The fun can continue... #CX #playing #backtobasic #kdosihrajenezlobi @iamspecialized #crux

Een bericht gedeeld door Zdenek Stybar (@stybarzdenek) op

Prachtig afscheid Chavanel

Sylvain Chavanel nam dit seizoen na een lange carrière afscheid van het profwielrennen. De Fransman kreeg in zijn eigen geboortestreek zaterdagavond een zeer fraai eerbetoon. Afgaande op de foto's zijn ze daar ook al vroeg in de kerstsferen. 

Vanmarcke steekt Broeckx hart onder de riem

Stig Broeckx is nog altijd hard aan het revalideren. Sep Vanmarcke besloot zijn landgenoot te steunen door mooie beelden van hem uit de Ronde van Vlaanderen van 2014 te delen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

STIG! ???????? Je bent een voorbeeld en inspiratie voor ons allen! Nooit opgeven! @stigbroeckx #rondevanvlaanderen2014 #oudekwaremont #breakaway #fightforstig #inspiration #proudofhim

Een bericht gedeeld door Sep Vanmarcke (@sepvanmarcke) op

Verlamde Vogel uitgeroepen tot Duits wielrenster 2018

Kristina Vogel liep afgelopen zomer een dwarslaesie op en kan sindsdien haar beide benen niet meer gebruiken. Zaterdag werd in ze Berlijn gewoon gehuldigd als beste Duitse wielrenster van 2018. De baansprinster pikte begin dit jaar immers gewoon de wereldtitels individuele en teamsprint mee.  

Twee Zuid-Amerikanen geschorst voor dopinggebruik

Miguel Ubeto en German Lopez zijn door de UCI voor twee jaar geschorst vanwege dopinggebruik. Opvallend, aangezien beide Zuid-Amerikanen al dik boven de 40 jaar zijn. Ubeto (42) uit Venezuela is een oud-renner van Lampre-Merida en bovendien heeft hij een verleden met doping. Destijds betrof de schorsing veertien maanden, nu gaat het om twee jaar.

Lopez is zelfs 44 jaar en komt uit Argentinië. Hij testte positief op anabole steroïden en moet ook twee jaar toekijken. Ubeto lieten de afgelopen maanden sportief nog van zich spreken. Ubeto werd vorig jaar nog nationaal kampioen van Venezuela, Lopez pakte in oktober nog brons bij het WK baanwielrennen in de categorie baanwielrennen 40-44 jaar.  

Nokere Koerse en Duinkerke openbaren parcours

De organisaties van de Nokere Koerse en de Vierdaagse van Duinkerke hebben het parcours voor 2019 bekendgemaakt. De Nokere Koerse bevat volgens Het Nieuwsblad maar liefst 22 kilometer aan kasseien. Het is zodoende een ander parcours als waar Fabio Jakobsen in 2018 op won. Bovendien kunnen de vrouwen voor het eerst een gooi doen naar de titel met een eigen wedstrijd. 

Vanaf 14 tot en met 19 mei staat de 'Vierdaagse' van Duinkerke op het programma. Net als in 2018 zullen er zes etappes worden verreden in de Franse koers. In het afgelopen seizoen was de Belg Dimitri Claeys de sterkste.

Roompot-Charles in het zwart en oranje

Roompot-Charles heeft donderdag het tenue voor 2019 gepresenteerd. De ploeg zal zichtbaar zijn door een nieuw, zwart-oranje shirt en de broek zal tevens zwart zijn. Roompot en Charles zijn uiteraard, als nieuwe samenwerkende sponsoren, prominent zichtbaar op de outfit. Onder meer nieuwe aanwinst Lars Boom was aanwezig bij de presentatie. De fiets is in 2019 oranje.

Ilya Gorbushin moet twee jaar toekijken

Het blijft dopinggevallen regenen op lagere niveaus. Ilya Gorbushin is tot eind 2020 geschorst, nadat hij zijn whereabouts niet had ingevuld. De 20-jarige Kazach van Apple moet flink op de blaren zitten. Hij mag op 15 september 2020 weer koersen. 

Welten verlengt bij Franse ploeg

Bram Welten (21) is nog een extra seizoen verzekerd van een contract. De Nederlander verlengde zijn contract bij Fortuneo-Samsic, dat dus Arkea-Samsic gaat heten, met een jaar tot eind 2020. Tegenover Le Telegramme klinken er louter mooie woorden van manager Emmanuel Hubert: 'We geloven in hem. Hij heeft het afgelopen seizoen al geweldige dingen laten zien.'

(Foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven