Like ons!
[Update] Colombia Oro y Paz doet goede zaken en haalt al zevende toprenner binnen

Algemeen nieuws

[Update] Colombia Oro y Paz doet goede zaken en haalt al zevende toprenner binnen

De Colombia Oro y Paz kent komend jaar pas zijn tweede editie, maar het is er nu al een om enorm naar uit te kijken. Na Alejandro Valverde (voor 99 procent zeker) en Chris Froome is nu ook Rigoberto Uran bevestigd voor de koers.

In tegenstelling tot de andere twee toppers, reed Uran vorig jaar ook al de ronde van zijn eigen land. 'Het was direct een heel goed georganiseerd race', vertelt de renner van EF-Education. 'De Colombiaanse wielerfederatie heeft uitstekend werk geleverd en er willen alleen maar meer teams komen. Ik denk dat er nog flink wat groei in zit.'

'De interesse in wielrennen in Colombia is enorm groot en voor ons is het leuk om in eigen land te kunnen beginnen aan het seizoen', vervolgt Uran. 'Om die passie van dicht bij te zien is geweldig, dat is waar je het het hele jaar voor doet.'

Update - 15.15 uur (20 november 2018): Colombia verwacht ook Nibali.

Na Chris Froome, Nairo Quintana, Miguel Angel Lopez, Alejandro Valverde, Julian Alaphilippe en Rigoberto Uran komt nog een grote naam naar de Colombia Oro y Paz. Jorge Ovidio González, voorzitter van de Colombiaanse bond, heeft tegenover Ciclismointernacional de komst van Vincenzo Nibali bevestigd.

Ook Lopez heeft goede hoop, al moet dan wel zijn team Astana aan de start staan. 'Ik denk dat we er zijn', stelt de kleine klimmer. 'Met de ploeg hebben we gezien dat de Colombia Oro y Paz een groot succes was.' (Foto: Movistar / Photo Gomez Sport)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven