Like ons!
Van der Poel in 2019 in de klassiekers: 'Ooit wil ik de Tour de France rijden'

Algemeen nieuws

Van der Poel in 2019 in de klassiekers: 'Ooit wil ik de Tour de France rijden'

Mathieu van der Poel zal vanaf volgend jaar wat klassiekers gaan rijden. Dat heeft hij laten weten bij Peptalk van Ziggo Sport. Dit jaar reed hij al wat kleinere koersen op de weg, maar nu is de tijd aangebroken om ook in het klassieke voorjaar aan de start te staan.

In welke koersen Van der Poel precies start weet hij nog niet. ‘Gent-Wevelgem misschien, een paar andere klassiekers. Parijs-Roubaix? Het zou kunnen. Ik weet het nog niet, ik ben geen planner’, zegt Van der Poel. ‘Het voornaamste doel is voorlopig de Olympische Spelen op de mountainbike. Na de Spelen ben ik 25 en zou ik in principe nog tien jaar op de weg kunnen rijden als ik dat wil.’

Van der Poel nog niet definitief naar de weg

De komende twee jaar zal Van der Poel sowieso geen volledig wegseizoen draaien met het oog op de Spelen. En ook de jaren daarna is dat nog niet het doel. ‘Afwisseling blijft het leukste. Ik zou niet een heel jaar willen crossen, mountainbike of op de weg rijden. Ik vind het leuk om te combineren', laat Van der Poel weten.

Van der Poel wil 'ooit' naar Tour de France

Maar voor de weg zijn er wel degelijk grote doelen voor Van der Poel. ‘Ik zou ooit de Tour wel willen rijden. Maar ik wil niet alles snel, snel doen omdat het nu goed gaat. Ik wil het nog een tijdje volhouden.’ Dat hij het wegniveau aankan heeft hij inmiddels bewezen. ‘Veldrijden wordt gezien als een volkssport, maar het niveau is heel hoog. Je ziet dat toppers in het veldrijden ook meekunnen in andere disciplines. Wout en ik worden twee en drie in de wegwedstrijd op het EK. Dat zegt genoeg.’ (Foto: Instagram Van der Poel)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven