Like ons!
[Update] De Gendt rijdt drie grote rondes door 'grap': 'Zal niet heel anders zijn'

Algemeen nieuws

[Update] De Gendt rijdt drie grote rondes door 'grap': 'Zal niet heel anders zijn'

Er wordt vaak gesproken, gespeculeerd en getwijfeld over een dubbel tussen grote rondes, maar Thomas De Gendt gaat iets doen wat nog niet vaak is voorgekomen. De Belg gaat de Giro d’Italia, de Tour de France én de Vuelta a Espana rijden, ook al is dat natuurlijk niet voor het klassement.

Tegenover Het Nieuwsblad maakt hij zijn pittige programma bekend: ‘Ik begin in de Tour Down Under, dan Parijs-Nice, Catalonië, Romandië, de Giro, de Tour en dan de Vuelta’, somt De Gendt op. ‘Tussendoor zal ik herstellen. Ik moet net nog bespreken met de ploeg, maar ik mag min of meer mijn eigen programma kiezen.’

‘Of ik de klassiekers ga missen? Ik heb die dit jaar niet gemist, dus nee', antwoord De Gendt gevat en mysterieus over zijn voorjaarsprogramma.

Update - 10.23 uur (27 december 2018): Grote rondes vanwege een grap

Thomas de Gendts plan om drie grote rondes te rijden in 2019 is gebaseerd op een grap, zo vertelt hij aan Cyclingnews. De Belg van Lotto Soudal leverde gekscherend drie grote rondes als wens in bij ploegleider Mario Aerts, die het vervolgens daadwerkelijk op papier zette. 'Eigenlijk was het een grap toen ik tegen hem zei dat ik ze alle drie wil doen. Maar vervolgens werd het onderdeel van mijn programma. We hebben niet veel jongens voor de koersen van drie weken. Ik kan een plek innemen.'

De Gendt accepteerde de uitdaging en krijgt in 2019 dus 63 zware dagen voor de kiezen. 'Ik heb de Tour en de Vuelta nu vier jaar op rij gedaan en ik heb het idee dat één grote ronde meer niet per se heel anders zal zijn. In mei ga ik normaal gesproken op trainingskamp, maar nu doe ik een grote ronde. Ik hoop dat mijn tweede grote ronde zo goed zal zijn als de afgelopen jaren. Ik was de afgelopen seizoenen beter in de Vuelta, dan in de Tour.' (Foto: Social media Thomas de Gendt)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven