Like ons!
Zonneveld springt in de bres voor UCI: 'Met hoge sok ben je aerodynamischer'

Algemeen nieuws

Zonneveld springt in de bres voor UCI: 'Met hoge sok ben je aerodynamischer'

Thijs Zonneveld snapt wel waarom de UCI voor 2019 weer een 'sok-regel' heeft ingevoerd. De journalist schrijft in een column in het Algemeen Dagblad dat renners wel degelijk voordeel hebben van langere sokken.

Naast dat het een belangrijk mode-ding is in het peloton, denken de renners allemaal na over de lengte van hun sokken. 'Veel sokken zijn van materiaal gemaakt dat sneller is dan de menselijke huid. Met een hoge sok ben je aerodynamischer dan met een lage sok. Chris Froome trekt zijn sokken niet voor niets zo ver mogelijk over zijn luciferhoutjes. Nairo Quintana rijdt zijn tijdritten met een soort Mega Mindy-kniekousen. En de sokken van Dylan Groenewegen zitten zó hoog en zó strak om zijn kuit, dat je het elastiek kunt horen kreunen als hij aanzet', aldus Zonneveld.

'Eigenlijk proberen ze allemaal het randje op te zoeken', zo vervolgt de columnist. 'Zo hoog dat het nog net mag van de UCI, zo hoog dat het nog net mag van de modepolitie van het peloton. Een ploeggenoot van me zei heel, heel lang geleden al: hoe hoger de sok, hoe harder de snok. Geen idee wat het precies betekent. Maar het klinkt in elk geval lekker.'

Lees hier de volledige column. (foto: Instagram Zonneveld)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven