Like ons!
Roglic maakt indruk op LottoNL-Jumbo: 'Een wereldtopper voor de klassementen'

Algemeen nieuws

Roglic maakt indruk op LottoNL-Jumbo: 'Een wereldtopper voor de klassementen'

LottoNL-Jumbo ziet in Primoz Roglic een heuse wereldtopper en potentieel grote ronde-winnaar. Dat zegt ploegleider Merijn Zeeman op de website van de ploeg. Daarin doet hij uit de doeken wat de klassementsplannen waren voor 2018.

‘Het allergrootste doel met Roglic was ontwikkelen. We zien in hem echt een wereldtopper als het gaat om klassementen’, begint Zeeman. ‘We wilden dit jaar met hem de Tirreno, de Ronde van het Baskenland en Romandië winnen. In de Tirreno is dat niet gelukt, in het Baskenland en Romandië wel.’

Het was een uitstekende voorbereiding op het hoofddoel: de Tour de France. De Sloveen ging er vooral heen om te leren en voor zijn kansen te gaan, maar dat pakte beter uit dan gehoopt met een vierde plaats en etappewinst. ‘Hij ging naar de Tour om te ervaren hoe het is om drie weken lang geconcentreerd te zijn en elke dag op topniveau te moeten zijn. Dat is vrij aardig gelukt’, grinnikt Zeeman, doelend op de puike resultaten.

Kruijswijk fris in Tour met oog op Vuelta

Steven Kruijswijk deed het goed in de Tour, maar plakte daar ook nog eens een uitstekende Vuelta aan vast. ‘Aan de hand van hoe goed hij uit de Tour kwam hebben we bepaald wat er mogelijk was in de Vuelta. We hebben hem wel zo fris mogelijk naar de Tour laten gaan, zodat hij nog energie over had voor de Vuelta. In de laatste dagen van de Tour werd duidelijk dat hij ook in de Vuelta voor het klassement zou gaan, omdat hij nog zo goed was en niet extreem vermoeid uit de Tour kwam’, besluit Zeeman. (Foto: Movistar / Photo Gomez Sport)

Op zoek naar een tof cadeau voor een fiets- of wielerliefhebber?

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven