Like ons!
Bennett blijft vechten met chronisch probleem: 'Meermaals gedacht om te stoppen'

Algemeen nieuws

Bennett blijft vechten met chronisch probleem: 'Meermaals gedacht om te stoppen'

George Bennett is al sinds 2012 een profrenner, maar pas in  2018 leek zijn ware potentie een beetje tot uiting te komen. De LottoNL-Jumbo-renner blijft echter sukkelen met een chronisch probleem en heeft regelmatig nagedacht over stoppen met fietsen, zo vertelt hij tegen Cyclingnews.

Bennett heeft altijd al last gehad van een steek in zijn zij bij zware inspanningen, zowel in koers als op training. Het maakte hem soms helemaal gek. ‘Soms denk je: wat heeft het nog voor zin? Het kan je enorm moedeloos en depressief maken. Ik heb meermaals gedacht om te stoppen met fietsen, een paar jaar geleden’, is Bennett openhartig.

‘Dat kwam omdat de mogelijk oplossingen op leken te raken, maar nu lijken we weer wat opties te hebben. Soms heb ik weer het idee dat het te verhelpen is’, aldus Bennett, die in december geopereerd werd en een paar maanden pijnvrij koerste. In maart kwam het echter terug en dus blijft de zoektocht naar de steek doorgaan.

Bennett: 'Steek weerhoudt me van rijden grote resultaten'

Bennett denkt dat het probleem hem ook weerhoudt van het rijden van grote resultaten. ‘Ik had het heel erg tijdens de Giro. Dat maakt dat ik geen moment heel erg goed ben, maar ik kan er redelijk constant mee koersen.’ Of hij in 2019 terugkeert naar de Giro, waarin hij achtste werd, is niet bekend. ‘Ik denk dat de Tour beter bij me past, maar als het team me naar de Giro stuurt, ga ik mijn best doen.’ (Foto: Screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven