Like ons!
Leven na de fiets bevalt Tankink: 'Doe Dumoulin nog één keer per week pijn'

Algemeen nieuws

Leven na de fiets bevalt Tankink: 'Doe Dumoulin nog één keer per week pijn'

Bram Tankink is wielrenner af en dat voelt best goed. Dat zegt hij in gesprek met De Limburger, waarin hij ook verder ingaat op zijn boek en familieomstandigheden. De oud-renner is meteen aan de slag gegaan bij Brightlands als ambassadeur duurzaamheid, en heeft dus weinig last van een zwart gat.

De aanpassing naar het bedrijfsleven ging niet zonder horten of stoten. ‘Ik was kapot de eerste dagen. Om vier uur ’s middags zat ik er helemaal doorheen. Koppijn, lichamelijk moe. Het is compleet anders dan fietsen, waar ik altijd mijn hoofd leeg kon maken. Intussen ben ik het al wel gewend. Ik zit nog één keer per week op de fiets, Tom Dumoulin een beetje pijn te doen op de klimmetjes’, lacht Tankink.

‘De druk van het fietsen is eraf en dat voelt prettig’, vervolgt de inwoner van Rekem. ‘Ik moest altijd rekening houden met de sport. Vroeger speelde ik ’s avonds niet veel met mijn kinderen, want ik moest mijn benen sparen. Nu kruip ik hele avonden door de woonkamer met de kinderen op mijn rug. ‘Je bent een heel andere Bram’, zegt mijn vrouw. Mijn kinderen vinden me ook meer ontspannen nu ik veel meer ruimte voor ze heb’, besluit Tankink. (Foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven