Like ons!
[Update] Thomas blijft maar winnen en sleept award in eigen land binnen

Algemeen nieuws

[Update] Thomas blijft maar winnen en sleept award in eigen land binnen

Geraint Thomas is de grote favoriet voor de Britse verkiezing voor Sports Personality of the Year. Het wekt daarom geen verbazing dat Thomas ook topfavoriet is voor de winst in eigen land. De winnaar van de Tour de France krijgt in Wales onder meer concurrentie van Gareth Bale, de aanvaller van Real Madrid.

In de verkiezing die wordt georganiseerd door BBC Sport Wales beslist het publiek wie er met de prijs naar huis gaat. Naast Thomas en Bale zijn baanwielrenster Elinor Barker, skeletonster Laura Deas, skiester Menna Fitzpatrick en snookerspeler Mark Williams genomineerd voor de prijs. Op vier december wordt de winnaar bekend gemaakt.

Thomas won de prijs overigens als in 2014 toen hij onder meer de wegrit op de Gemenebest Spelen won. Ook Bale mocht de prijs al een keer in ontvangst nemen, in 2010. Andere grote namen op de erelijst zijn voetballers Ryan Giggs en Ian Rush en wielrenster Nicole Cooke.

Update - 08.35 uur (5 december 2018): Thomas wint award

Geraint Thomas blijft maar winnen, al is het niet meer op de fiets. De Welshman werd dinsdag in eigen land uitgeroepen tot Sports Personality of the Year. Via Twitter reageert hij dankbaar op de award: 'Het is een enorme eer om deze prijs te winnen. Dankjewel aan iedereen die op mij gestemd heeft en die mij altijd steunt. Dit betekent heel veel voor mij.' (Foto: screenshot Graham Norton Show)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven