Like ons!
[Update] Van Aert en Team Jumbo ontkennen: 'Er wordt te veel gespeculeerd'

Algemeen nieuws

[Update] Van Aert en Team Jumbo ontkennen: 'Er wordt te veel gespeculeerd'

Wout van Aert is naar verwachting binnen twee weken een renner van Jumbo. Dat meldt Het Nieuwsblad. De ploegenpresentatie is op 21 december en volgens het medium willen zowel het kamp Van Aert als Jumbo, wiens hoofdsponsor de Belgische markt op wil, dan een akkoord hebben.

Vorige week sprak het management van Van Aert, die zelf op stage is, voor het eerst met Richard Plugge, de grote baas van de ploeg. ‘Het gaat de goede kant uit’, is het enige dat de omkadering van Van Aert wil laten weten. Het heeft echter nogal wat voeten in de aarde. Jumbo moet ergens nog wat extra geld zien los te peuteren om de extra tien maanden tot het oorspronkelijke contract van januari 2020 te overbruggen.

Mogelijk rijdt Van Aert in Omloop Het Nieuwsblad zijn eerste koers voor zijn nieuwe ploeg, aangezien een contract per 1 maart de meest reële optie is. Het veldrijden zal hij niet meer doen in een Jumbo-shirt, maar dat is wel het geval vanaf volgend veldritseizoen. Echter zal Jumbo geen personeel beschikbaar stellen om Van Aert te steunen in het veld. Hij zal dus zelf moeten zoeken naar mekaniekers en verzorgers en mogelijk moet hij ze ook zelf betalen.

Tenslotte is er ook nog het probleem met het verbroken Crelan-contract. Jumbo wil daarin geen enkel risico nemen en zou daarom het liefst zien dat Van Aert de geëiste vergoeding betaalt aan zijn oude ploeg, zodat Jumbo hem zonder problemen kan vastleggen. De rechtszaak van die contractbreuk belooft anders een jarenlange soap te worden.

Update - 08.15 uur (5 december 2018): Team Jumbo en Van Aert ontkennen

Wout van Aert en Team Jumbo hebben allebei ontkend dat er op korte termijn een krabbel komt te staan onder een contract voor 2019. De renner en ploeg staan zeker in contact, maar door de lopende rechtszaak is er vooral nog veel onduidelijk. Volgens woordvoerder Ard Bierens van Team Jumbo kloppen de uitspraken van Het Nieuwsblad niet. 'Zo heeft bijvoorbeeld niemand binnen het team die op de hoogte is van de financiën, verteld dat we op zoek moeten naar extra centen. Er wordt gewoon te veel gespeculeerd omdat er op dit moment gewoon geen nieuws is', zo vertelt hij aan Wielerflits.

Ook Van Aert heeft gereageerd, maar dan in zijn column voor Wielerflits: 'Voor wie het ook uit mijn mond wil horen: nee, er is voorlopig nog geen witte rook naar het voorjaar van 2019 toe. En zo lang er geen overeenkomst is, kan en wil ik daar verder ook niets over kwijt.' (Foto: Screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven