Like ons!
Terpstra: 'Overdag maakten we onze uurtjes, in de avonduren volgde intensiteit'

Algemeen nieuws

Terpstra: 'Overdag maakten we onze uurtjes, in de avonduren volgde intensiteit'

Niki Terpstra is er begin 2019 alweer voor de twaalfde keer bij als van 3 tot en met 8 januari de Wooning Zesdaagse op de baan wordt verreden. In Ahoy in Rotterdam voelt de Nederlander zich als een vis in het water, zo vertelt hij in het nieuwe nummer van Fiets.

Terpstra was in elf edities drie keer de sterkste, steeds met een andere ploegmaat aan zijn zijde. Iljo Keisse is zijn favoriet, maar vorig jaar met Dylan van Baarle beviel ook goed. In 2019 rijdt hij met Thomas Boudat, zijn nieuwe ploeggenoot bij Direct Energie. 'Kijk, het lekkere met Dylan was wel: hij ging niet kapot. We konden aanvallen totdat we erbij neervielen. Bijkomend voordeel was dat we als twee populaire coureurs van de weg het publiek in Ahoy achter ons hadden staan.'

Daarnaast gebruikt Terpstra de Zesdaagse als training. Vorig jaar nog trainde hij overdag met Van Baarle, Pim Ligthart, Jesper Asselman en Ramon Sinkeldam. 'We hadden van tevoren afgesproken dat we allemaal onze wegfiets zouden meenemen om elke dag anderhalf tot twee uur te gaan trainen. Per slot van rekening zitten we in deze periode in de voorbereiding op het wegseizoen. Of je nou zin had of niet, we hielden ons aan de afspraak en zo werd het een supergoed trainingskamp. Overdag maakten we onze uurtjes, in de avonduren volgde de intensiteit.' (foto: Quick-Step Floors/Getty Images)

Lees hier het volledige interview in Fiets!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven