Like ons!
Kosten van een wieleruitrusting

Algemeen nieuws

Kosten van een wieleruitrusting

Wielrennen is een leuke, maar dure hobby. Een goede fiets, schoenen, kleding, helm en natuurlijk het lidmaatschapsgeld van een vereniging en de kosten van de trainingen. Niet iedereen heeft het even breed om de gehele uitrusting in een keer te betalen. In dit artikel wordt dieper ingegaan in het financieren van een wielrennersuitrusting.

Het duurste item van de hele uitrusting is de fiets. Wielrenfietsen zijn er in verschillende prijsklassen. Voor een wielrenfiets voor beginners ben je gemiddeld tussen de 250 en 400 euro kwijt. Voor de meer gevorderde wielrenfietsen moet je al gauw denken aan een gemiddelde prijs tussen de 500 en 1000 euro. Je kunt ervoor kiezen om geld te lenen om je wielrenfiets te financieren. Dat kan bij de bank, een creditcardmaatschappij of door te lenen van je familie of vrienden. Een nadeel van lenen bij de bank of creditcardmaatschappij is dat er wel rente bij het bedrag opgeteld wordt. Hou dus rekening met extra kosten als je kiest voor lenen via de bank of creditcard. Een voordeel is dat je er voor kunt kiezen om het geleende bedrag terug te betalen in termijnen, zodat je andere maandelijkse kosten niet in het gedrang komen.

Een tweede manier om de wieleruitrusting te financieren is door aanspraak te maken op je spaargeld. De meeste mensen hebben een spaarrekening voor bepaalde doelen. Je kunt een spaardoel op je spaarrekening instellen en voor het spaardoel 'wielrennnen' van tevoren geld opzij zetten. Geld sparen heeft meer voordelen dan lenen. Je betaalt geen rente en je bouwt geen schulden op. Misschien één klein nadeel, het geld wat je opzij zet op je spaarrekening, kun je niet voor andere dingen gebruiken.

Voor de kleding en schoenen is het handig om de aanbiedingen en uitverkoop van sportwinkels in de gaten te houden. Soms zijn de artikelen voor 50% of zelfs 70% afgeprijsd. Als je eigen maat dan nog beschikbaar is, heb je geluk en bespaar je veel geld op je wielerkleding. Ook is het een aanrader om te kijken op tweedehands websites zoals Speurders en Marktplaats. Op sociale netwerken zoals Facebook zijn veel groepen te vinden voor de verkoop van tweedehands sportkleding. Een handige tip hierbij is om met de verkoper een afspraak te maken om de kleding te bekijken en te passen, zodat je zeker weet dat je tweedehands aankoop geen weggegooid geld is.

Ten slotte is de helm ook een vrij dure aankoop. De prijzen voor een wielerhelm variëren van 50 euro voor een eenvoudige helm en 250 euro voor een geavanceerde helm. Ook voor de helm geldt dat je de uitverkoop bij de fietswinkels in de gaten kunt houden of een tweedehands helm kunt kopen. Let er wel op dat de tweedehands helm niet te veel beschadigd is. De helm moet je hoofd goed beschermen tegen een val op het hoofd.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven