Like ons!
Wiggins gelooft in Campenaerts: 'Wil hem helpen het uurrecord te verbreken'

Algemeen nieuws

Wiggins gelooft in Campenaerts: 'Wil hem helpen het uurrecord te verbreken'

Victor Campenaerts won woensdag de Kristallen Fiets voor beste renner van het jaar en kreeg die prijs overhandigd door niemand minder dan Bradley Wiggins. Dat was natuurlijk niet voor niets, want Campenaerts zal volgend jaar een poging doen om het werelduurrecord van Wiggo te verbreken.

‘Ik zie hem de 55 kilometer wel halen’, zegt Wiggins tijdens de uitreiking over de werelduurrecordpoging van Campenaerts. Het record is door de Brit op 54,526 kilometer gezet. ‘Ik geloof in zijn kansen. Ik hoop dat hij volgend jaar mijn record breekt. Het zou goed zijn voor het wielrennen als de aandacht rond het werelduurrecord blijft duren. En het is ook tijd dat het record wordt doorgegeven aan de volgende generatie. Dat is gezond voor de sport’, aldus Wiggins, die het record in 2015 neerzette.

Wiggins gaat zelfs verder: ‘Victor mag me bellen als hij het werelduurrecord wil breken. Ik wil hem helpen, echt waar.’ Campenaerts relativeert de uitspraken van Wiggins bij HLN. ‘Hij kon moeilijk anders, hè? Wat had hij dan moeten zeggen voor een Belgisch publiek? Dat ik kansloos was? Ik ben geen betere renner dan hij, maar ik denk dat hij bij zijn poging niet de meest ideale omstandigheden had. Dus lijkt het record me te breken.’ (Foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven