Like ons!
Nibali heeft appeltje te schillen met Tour en verlengt waarschijnlijk bij Bahrain

Algemeen nieuws

Nibali heeft appeltje te schillen met Tour en verlengt waarschijnlijk bij Bahrain

Vincenzo Nibali gaat waarschijnlijk zijn krabbel zetten onder een nieuwe, tweejarige verbintenis bij Bahrain-Merida. De Italiaan, die al openlijk flirtte met Team Sky, hoopt in de komende seizoenen zijn Tour-vorm van dit jaar te hervinden.

Want de Haai van Messina is nog steeds pissig dat zijn Tour de France voorbij was door een cameraband die achter zijn stuur bleef hangen. Normaal gesproken zou hij in 2019 de Giro doen, maar de Tour lonkt, mede door revanchegevoelens. 'Ik probeer vaak af te wisselen, maar dit jaar was ik in vorm in de Tour en werd mijn race plotseling onderbroken. Ik heb er veel voor gelaten om daar in topvorm te zijn en ook het WK werd door die val beschadigd. Ik vind beide parcours erg leuk, dus de keuze wordt niet eenvoudig. Het is ook niet uitgesloten dat ik ze allebei doe', zegt Nibali tegen La Gazzetta dello Sport.

In 2019 doet hij dat sowieso nog voor Bahrain-Merida, maar ook daarna lijkt de ploeg zeker van zijn kopman. 'Ik denk dat ik na 2019 nog twee jaar competitief kan zijn, maar misschien ga ik wel door tot mijn veertigste of ben ik eerder op. Of ik ga over twee jaar alleen klassiekers rijden. Voor nu richt ik me vooral op de grote rondes', zo vertelt Nibali, voor wie een tweejarig contract klaar ligt bij zijn huidige formatie. 'Over een paar dagen praat ik met het management in Kroatië. Ik zou graag een akkoord bereiken voor de komende twee jaar. Ik hoop te blijven waar ik ben, al bestuderen we ook andere aanbiedingen.' (foto: Bahrain-Merida/Bettini Photo)

Cadeautips voor wielerliefhebbers!

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven