Like ons!
Verbrugghe blijft werk bij Bahrain-Merida en Belgische bond mogelijk combineren

Algemeen nieuws

Verbrugghe blijft werk bij Bahrain-Merida en Belgische bond mogelijk combineren

Rik Verbrugghe krijgt het druk in 2019. De kersverse bondscoach van de Belgische wielerploeg is ook bezig aan zijn laatste jaar bij Bahrain-Merida, al is dat volgens hem goed te combineren. Hij sluit een langer verblijf bij Bahrain zelfs niet uit.

'Het is druk, druk, maar zo heb ik het graag. Als de vraag vanuit de ploeg komt om dit nog verder te doen én de bond gaat akkoord en ik zie het zitten, waarom zou ik dit dan niet langer combineren?', vraagt hij zich openlijk af in Het Nieuwsblad. 'Misschien zeggen ze wel: Je bent voor de jeugd de perfecte scouting van de U23 voor Bahrain-Merida. Maar voor de goede orde: momenteel zit ik wél in een uitloopscenario.'

'Ja, het contract loopt eind 2019 af. Maar dat is nu toch allemaal moeilijk te voorspellen. Toen de ploeg wist dat de Belgische Wielerfederatie voor mij koos, kon de leiding me ook zomaar laten gaan, maar dat wilde ze niet. Bahrain-Merida was bereid zich aan te passen aan mijn nieuwe situatie. Dat charmeert me', vervolgt Verbrugghe. De Belg weet bovendien dat bij de ploeg van Vincenzo Nibali iets wordt opgebouwd met onder meer de komst van McLaren. 'Sinds vorig jaar maak ik de wedstrijdplanning van de renners. Het zou niet fair geweest zijn om te zeggen: Zoek het nu maar uit, ik ben bondscoach.' (foto: Screenshot Bahrain-Merida)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven