Like ons!
Econoom snapt beslissing: 'Sky was misschien wel te groot voor de wielersport'

Algemeen nieuws

Econoom snapt beslissing: 'Sky was misschien wel te groot voor de wielersport'

Wim Lagae snapt wel dat Sky er na tien jaar mee stopt bij de wielerploeg. De sporteconoom vertelt aan Het Laatste Nieuws dat het merk in principe alles gewonnen heeft wat er te winnen viel. 

Sky bleef volgens Lagae al langer in de sport dan menig ander sponsor, maar na de overname door het Amerikaanse Comcast werd de stekker eruit getrokken. 'Dat is niet uitzonderlijk. Denk maar aan hoe Rabobank uit het wielrennen is vertrokken. Ook zij hebben hun portefeuille omgegooid en doen nu met succes iets totaal anders in de digitale sector. Vergeet niet dat er na een bepaalde periode van sponsoring ook wielermoeheid kan optreden.'

Daarnaast vindt dat de wielerploeg te weinig heeft gedaan om het merk Sky te beschermen in tijden dat het team verafschuwd werd. En omdat sponsoring zo belangrijk is voor wielerploegen, hangt nu de toekomst van Chris Froome en consorten aan een zijden draadje. Dat de reacties veelal niet eens negatief zijn, verbaast Lagae dan ook niet. 'De wielersport verliest zijn grootste geldschieter, maar weinig teams zullen om het vertrek van Sky treuren. Sky was misschien wel te groot voor de wielersport.' (foto: Team Sky)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven