Like ons!
Clement hakt de knoop door en zet door blessure punt achter wielercarrière

Algemeen nieuws

Clement hakt de knoop door en zet door blessure punt achter wielercarrière

Stef Clement stopt met wielrennen, zo meldt zijn ploeg Team Jumbo-Visma via de officiële kanalen. De 36-jarige Nederlander kan door lichamelijk ongemak aan de rug niet meer op topniveau presteren en komt daardoor in een andere functie binnen de ploeg terecht. 

Clement lag er al sinds mei uit, maar keerde in augustus terug op de fiets. Hij sprak destijds nog over een rentree, maar de afgelopen maanden kwam hij maar niet van zijn klachten af. De ploeg deed uitgebreid onderzoek en daaruit is gebleken dat een verdere carrière er niet meer in zit.

Binnen Team Jumbo-Visma gaat Clement zich nu bezighouden met voeding en promotie. 'Het is niet de manier waarop ik mijn carrière had willen afsluiten. Vijftien jaar lang was dit mijn passie, hobby en werk ineen. Ik kijk er met trots op terug en heb meer bereikt dan ik ooit voor mogelijk hield', zo klinkt het.

Clement: Vier keer Nederlands kampioen tijdrijden

'Als je niet zeker weet of een comeback verantwoord is, bekijk je alternatieven. Nadat het team me deze functie aanbood, heb ik een verstandskeuze gemaakt. Ik ben de ploeg dankbaar voor deze mogelijkheid en ik kijk ernaar uit om die nieuwe weg in te slaan', aldus Clement, die bijna zijn hele carrière uitkwam voor de Nederlandse formatie. Tussendoor reed hij twee jaar voor IAM Cycling. Hij werd vier keer Nederlands kampioen tijdrijden en won een rit in de Ronde van Catalonië en de Dauphiné. (foto: social media Clement)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven