Like ons!
Terpstra heeft voorjaarsplan: 'Ze zover krijgen dat ze graag voor me willen werken'

Algemeen nieuws

Terpstra heeft voorjaarsplan: 'Ze zover krijgen dat ze graag voor me willen werken'

Niki Terpstra heeft met zijn verstand gekozen voor een toekomst bij Direct Energie. De Nederlander stelde eerder al dat hij deels voor het geld en deels voor de uitdaging naar de Franse ploeg is gegaan. Nu moet hij op de weg gaan bewijzen dat hij de juiste kopman is.

Terpstra, die bij Direct Energie graag wil aanvallen, vertelt in de nieuwe Nederlandse editie van Procycling dat hij snel wil integreren bij zijn nieuwe ploeg. 'Door te integreren hoop ik ook het niveau van de ploeg een beetje omhoog te tillen. Er zijn een paar renners bij van wie ik denk: die kunnen wel wat. Door wat meer motivatie erin te brengen, kunnen ze straks misschien nog wat meer.'

De 34-jarige Terpstra wil zodoende echt een leider zijn. 'Als ik ze zover krijg dat ze graag voor me willen werken - er is een verschil tussen werken en graag willen werken - en dat vanaf het eerste trainingskamp, zullen we wel zien hoe ver ze komen in de Vlaamse klassiekers.' Want Terpstra wil wederom scoren, helemaal nu hij de enige kopman is. 'Uiteindelijk vind ik ook dat ik het heb verdiend en dan mag ik er ook van genieten. Ja, het is wel een prikkelend idee om Quick-Step op de pijnbank te leggen. Voor de goede orde: ik sta volgend seizoen niet aan de start om tegen The Wolfpack te rijden, maar om zelf een goede uitslag te behalen.' (foto: Quick-Step Floors/Getty Images)

Bestel hier het november-nummer van Procycling.

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven