Like ons!
Kruijswijk is nu 'imponerende leider': 'Shut the fuck up, je eet gewoon te veel'

Algemeen nieuws

Kruijswijk is nu 'imponerende leider': 'Shut the fuck up, je eet gewoon te veel'

Steven Kruijswijk heeft ongelofelijk grote stappen gemaakt als kopman, zo vertelt ploegleider Merijn Zeeman van Team Jumbo-Visma in de Live Slow Ride Fast podcast van Laurens ten Dam.

'Kruijswijk was bij de beloften goed, maar niet heel bijzonder. Bij de profs was hij ook goed, maar hij groeit gestaag door. Het is een bijzonder geval, inmiddels is het zo ver dat we hem als standaard nemen bij veel dingen. Als we willen weten hoeveel voeding we mee moeten nemen, dan kijken we naar Kruijswijk, want hij is heel betrouwbaar in zijn output. Als hij vier uur moet trainen, dan zal het hoogstens drie uur, 59 minuten en 48 seconden zijn, maar meer wijkt het niet af. Hij is ongekend gedisciplineerd', zo begint Zeeman zijn verhaal.

Kruijswijk heeft veel contact met zijn trainer, die enorm geniet van zijn ontwikkeling. 'Steven bungelde lang onder de kopmannen, maar toen er renners weggingen, steeg hij in de hiërarchie. Ik heb toen gezegd dat hij in de winter al bezig moest zijn met leiderschap en dat hij bezig moest zijn met jongens die meegingen naar de Giro. Hij was zich daar op geen enkele manier van bewust; hoe zorg ik ervoor dat een team achter mij gaat staan en voor mij gaat werken? Daar heeft hij zich fantastisch in ontwikkeld. Hij is een imponerende leider.'

'Kruijswijk zegt gewoon dat je je kop moet houden'

Zeeman heeft daarvan een mooi voorbeeld: 'Uiteindelijk ga je als ploeg ook groeien als iedereen een goede voedings- en trainingsdiscipline heeft. In de Vuelta waren er twee jongens en die werden steeds zwaarder. Ze waren aan het mopperen op de voedingscoach dat het niet klopte en dat ze te weinig mochten eten. Ze werden wel zwaarder, dus dat was bullshit. Steven is daar heel dankbaar in, die kan heel duidelijk in één zin zeggen: "Shut the fuck up, je eet gewoon te veel. Je moet gewoon luisteren. Kijk naar mij, het werkt gewoon goed". Als ik dat allemaal moet uitleggen, dan laat ik alles zien, maar hij zegt gewoon dat je je kop moet houden. Je moet gewoon die winegums laten staan. Dat vind ik heel mooi om te zien.' (foto: LottoNL-Jumbo printscreen)

1 reacties

  1. Gies

    Gies

    7 Jan 2019 om 21:56

    Winegums .... zucht, beste uitvinding na het gesneden brood, blij dat ik ze wel mag eten.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven