Like ons!
Bauhaus na gebrek aan kansen bij Sunweb: 'Wil niet twee maanden lead-out zijn'

Algemeen nieuws

Bauhaus na gebrek aan kansen bij Sunweb: 'Wil niet twee maanden lead-out zijn'

Phil Bauhaus was tot de zeventiende etappe onderdeel van de ploeg die met Tom Dumoulin de Giro won, maar deze winter besloot hij Sunweb achter zich te laten. De Duitse sprinter wil voor zijn eigen kansen gaan en denkt die te vinden bij Bahrain-Merida.

‘Ik wil een sprintkopman worden en dan is het belangrijk dat je zoveel mogelijk kansen krijgt’, zegt Bauhaus tegen Cyclingnews. ‘Bahrain-Merida kon me dat bieden en daarom koos ik voor de ploeg.’ Hij had het naar zijn zin bij Sunweb, maar kreeg naar eigen zeggen te weinig kansen. ‘Ik vind het prima om andere sprinters (veelal Max Walscheid, red.) te steunen, maar dat wil je niet twee maanden lang doen.’ Dat is wel wat er dit jaar gebeurde tussen Parijs-Nice en het Critérium du Dauphiné.

‘Ik hoop dit jaar meer kansen te krijgen en in mijn ritme te blijven als sprinter’, vervolgt de Duitser, die wel zal moeten omschakelen. ‘Als lead-out moet je compleet anders denken. Je denkt niet aan jezelf, maar aan de kerel in je wiel, dus dat is een heel andere manier van koersen. Ik kan het best goed, maar ik wil natuurlijk voor mezelf sprinten.’

Die kans lijkt hij nu toch wel te krijgen, zeker omdat de ploeg ook Marcel Sieberg haalde, een goede vriend van Bauhaus, en Heinrich Haussler in huis heeft. ‘De meeste sprints rijd ik met minstens één van die twee naast me. En we hebben veel andere sterke jongens die werk kunnen verrichten op het vlakke, dus ik waardeer die steun.’ (Foto: Team Sunweb / Cor Vos)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven